LG lanserar snart sin nya bildskärm 43UD79-B. Tanken är att erbjuda gott om arbetsyta, IPS-panel och smidiga funktioner till ett rimligt pris.

Inom kort börjar LG rulla ut nya 43UD79-B. Den nya datorskärmen kommer utrustad med 4K-upplösning (3 840 x 2 160 pixlar), IPS-panel samt AMD Freesync. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 60 hertz (Hz) och ett kontrastförhållande på 1000:1.

Responstiden ligger på 8 millisekunder (Grå-till-grå) och enligt LG har skärmen stöd för 1,07 miljoner färger. Skärmen ska även komma färdigkalibrerad direkt från fabrik.

LG 43UD79-B är ingen renodlad gamingskärm, men kommer med ett antal gamingspecifika funktioner. Utöver AMD Freesync har LG även tryckt in egenskaper så som Game Mode, Black Stabilizer och Dynamic Action Sync. Specifikationslistan citerar 51 – 60 Hz som det spann i vilket Freesync fungerar.

LG 43UD79-B extraknäcker som KVM-switch

När det kommer till anslutningar så kommer 43UD79-B utrustad med en uppsjö olika ingångar. Skärmen har två HDMI 2.0-portar för 4K-upplösning vid 60 Hz och lika många HDMI 1.4 för 4K-upplösning vid 30 Hz. En USB 3.1 Type-C kan användas för både data och bildingång. Det finns även en Displarport 1.2a för 4K vid 60 Hz, med stöd för Freesync.

Användare kan koppla in datormus samt tangentbord i skärmen, därefter går det även att koppla skärmen till två olika datorer. Genom att dela upp skärmens yta mellan enheterna går det sedan att styra båda datorerna med en uppsättning mus och tangentbord. Med andra ord kan skärmen även agera som en KVM-switch.

Skärmen även utrustad med en uppsättning stereohögtalare på 10 watt från Harman Kardon, en hörlurskontakt, en RS-232C-anslutning samt en fjärrkontroll.

LG planerar att lansera skärmen först i Japan den 19 maj. Dock har återförsäljare i USA redan börjat ta förbokningar av skärmen där man satt 9 maj som lanseringsdatum. Priset ligger på 697 dollar, cirka 6 100 svenska kronor exklusive moms.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MagnusAMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Kanske 2 sådana skärmar är att föredra före 65-75tum tv

Magnus
Gäst
Magnus

” Användare kan koppla in datormus samt tangentbord i skärmen, därefter går det även att koppla skärmen till två olika datorer. Genom att dela upp skärmens yta mellan enheterna går det sedan att styra båda datorerna med en uppsättning mus och tangentbord. Med andra ord kan skärmen även agera som en KVM-switch. ” Hur då?