LG har nu officiellt tillkännagivigt sin supertunna bildskärm E2290V. Tillverkarens LED-bakbelysta Full HD bildskärm har en upplösning på 1920×1080 pixlar och ett dynamiskt kontrastförhållande på hela 10 000 000:1. Men det är skärmens mått som verkligen står ut från mängden med en rekordtunn profil på endast 7.2mm.

För att lyckas med detta har LG valt att placera alla bildskärmskontakter och extra elektronik i skärmens fot. Foten är således något större än vad vi är vana vid, men själva bildpanelen är extremt tunn och man slipper även kablar som ringlar sig ner bakom skärmen.

LG E2290V har en responstid på 2ms och en ljusstyrka på 250 cd/m2 med sin 21,5-tums TN-panel. Själva skärmen har flera detaljer tillverkade i borstad aluminium vilket ytterligare förstärker dess exklusiva design. Bildutgångarna som hittas i foten är HDMI, DVI och D-Sub och prislappen väntas ligga på runt 3 300 kronor inklusive moms.

lge2290v-1l

lge2290v-2l

lge2290v-3l

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mean MachineMofferAnton Karmehedmattan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Moffer
Medlem
Moffer

Hur många tum är skärmen?

mattan
Medlem
mattan

Den är 21,5, och den ser ju lite söt ut. 🙂

Moffer
Medlem
Moffer

[quote name=”Anton Karmehed”]Som sagt den mäter 21,5-tum och jag har även lagt in det i texten nu. Kan ju vara intressant att veta. ;)[/quote]

Bra, det är så att en skärm som är större än 22 tum kommer inte få plats då jag har en hylla på mitt datorbord.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Helsike vad läcker. Vill ha!