Böjliga skärmpaneler fortsätter dyka upp i både rykten och bekräftade uppgifter, och näst ut är LG som nu bekräftat att företaget kommer inleda massproduktion av sina böjliga OLED-paneler – och implementera dessa – innan årsskiftet.

Det är Frank Lee, talesman för LG, som bekräftat i en intervju med Korea Times att LG Display har färdigutvecklade böjliga OLED-paneler och att testexemplar redan har börjat skickas till diverse kunder, bland annat till LG Electronics som står för LG Groups tillverkning av bland annat TV-apparater och mobiltelefoner. Just böjliga OLED-paneler är åtråvärda på marknaden delvis för sin potential i böjliga slutprodukter och dels för att de är närmast omöjliga att spräcka med normalt bruk.

K2013061900036

Massproduktionen kommer inledas redan under fjärde kvartalet i år, vilket innebär att vi kan komma att se de nya panelerna i produkter redan innan årsskiftet och i större grad under 2014. Delvis lär panelerna användas i LGs egna smartphones, även om vi inte ännu vet vilka modeller det i så fall rör sig om, men även i diverse modeller från den uppsjö av andra tillverkare som använder sig av LG-paneler, exempelvis Apple.

Annons

Produktionen av böjliga OLED-paneler kan komma att bli ett viktigt äss i rockärmen i konkurrensen med landsmännen Samsung, som enligt källor fortfarande ska ha problem med utvecklingen av sina böjliga paneler som visats upp tidigare. Det råder redan något kylig stämning mellan konkurrenterna på just OLED-marknaden, inte minst i samband med att Samsung anklagade LG för att ha både stulit och läckt Samsungs OLED-teknologi förra året.

Relaterade nyheter:


Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Snigelmannenn0paxNiaburethmcnaldodrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Är en böjlig skärm sämre på nåt sätt en en vanlig ?
Kommer dom ha hög upplösning eller går det inte???

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Nej, det ska dom inte vara.
Tål lite tuffare tag också om jag förstått det rätt. 🙂

DanneL99
Gäst
DanneL99

Gillar inte språkpoliser men böjliga?! Inte böjbara?

Jeppe1
Gäst
Jeppe1

Varför böjbar skärm på en tv eller smartphone. Förstår inte vitsen…..

drizzit
Medlem
drizzit

[quote name=”Jeppe1″]Varför böjbar skärm på en tv eller smartphone. Förstår inte vitsen…..[/quote]

Rulla ihop den när du tittat klart och göm den i ett hörn? Annars ingen aning 😀

Mikael
Medlem
Mikael

[quote name=”Jeppe1″]Varför böjbar skärm på en tv eller smartphone. Förstår inte vitsen…..[/quote] Jag kan komma på massor av anledningar, men det jag helst skulle vilja se är en kombination av mjuka och hårda knappar på smartphones. Alltså att man har vissa områden på skärmen som ger samma taktila feedback som när man trycker på en vanlig knapp, men som man nu låter skärmen ligga över så att man även visuellt kan ändra knappens innebörd. Jag avskyr touchknappar som man väldigt lätt kommer åt av misstag. Det skulle även göra att det inte längre finns någon anledning att inte låta skärmen… Läs hela »

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Jeppe1″]Varför böjbar skärm på en tv eller smartphone. Förstår inte vitsen…..[/quote]

Inte på en TV. Men det är förmodligen inte det dom syftar på. Förutom att det är svårt att få en telefon att vara böjbar, den är ju mer än bara en skärm menar jag. Men det skulle ju iallafall gå att få grejorna mycket mindre, om skärmen som trots allt tar stor del av ytan, gick att vika eller rulla ihop. Det är naturligtvis bara funderingar och kanske inte ens praktiskt. Den som lever får se.

n0pax
Medlem
n0pax

Som sagt är bara fantasin som sätter stopp hur man skulle kunna använda böjbara skärmar. Undrar om det skulle kunna användas som ”lack” på en bil i framtiden dvs man kan ändra färgen. Men tittar vi på dagens användning så är det många som tar med sig plakat till mässor. Skulle vara enkelt att ta med sig. Föreläsningar etc. Kanske till och med går att använda som lysrör? om det är hög ljusstyrka.
Finns massor som sagt.

Snigelmannen
Gäst
Snigelmannen

Perfekt för flygsimulator-neerdar,,
270 graders bildyta.. MUMMA 8)