LG Optimus 7 ska bli den första telefonen på marknaden att uppgraderas med Microsofts nya Windows Phone 7.5 Mango operativsystem. Det berättar nu LG i ett pressmeddelande där man bekräftar att Mango-uppdateringen börjat skickas ut till deras svenska kunder och att en färdiguppgraderad modell av Optimus 7 ska finnas i butik i början av oktober.

Windows Phone 7.5 Mango kommer att medföra en hel del trevliga nyheter – inte minst för svenska användare. Dörrarna öppnas på vid gavel för Microsofts appbutik Marketplace samt att vi äntligen får se stöd för Xbox Live samt ett genomarbetat språkstöd och tangentbord. Bland de övriga 500 nyheterna i operativsystemet hittas stöd för multitasking, integrering av sociala medier och flera andra godsaker.

– Windows Phone 7 erbjuder verkligen något helt nytt på mobilmarknaden, med dess unika och intuitiva gränssnitt. Det är enkelt att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor eftersom alla flöden från Facebook, Twitter, Messenger, SMS och LinkedIn kan samlas på en plats. Med den här uppdateringen höjs upplevelsen ytterligare och vi är väldigt glada att vi med LG Optimus 7 blir först med att leverera Mango till de svenska konsumenterna, säger Erik Andersson, nordisk produktspecialist för mobiltelefoner på LG Electronics.

LG fortsätter att ligga på offensiven med snabba nylanseringar och även om Optimus 7 i dagsläget är något ålderstigen är det positivt att även tidigare modeller i Windows Phone 7-familjen får rappa uppdateringar.

optimus7

LG Optimus 7 med Windows Phone Mango kommer att finnas i butik från och med början av oktober med ett rekommenderat cirkapris av 3 900 kr inkl moms. Redan ägare av LG Optimus 7 kan vänta sig få ta del av en uppdatering de närmaste veckorna där LG säger sig påbörjat utrullningen redan tidigare i veckan.

Relaterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkAnton KarmehedAster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Aster
Medlem
Aster

Så här ser min info ut på about phone sedan i tisdags 🙂

Phone information
Model: LG LG-E900
Software: Windows Phone 7.5
Total storage: 14,94 GB
OS version:7.10.7720.68
Firmware version:1.1.2.10

Svensken
Medlem
Svensken

Det största problemet med Windows Phone är att lurarna är svåra att få tag på och överlag dyra ( enligt mig ) kommer kanske mer prisvärda lurar sen?