LG Optimus 2X har nu officiellt blivit den första smartphone-modellen på marknaden som bygger kring NVIDIA:s kraftfulla Tegra 2 SoC. Den dubbelkärniga processorn arbetar i 1 GHz och huserar även en inbyggd grafikkrets med imponerande prestanda, några av funktionerna värda att nämna är upspelning av 1080p och 4-tums pekskärm.

LG Optimus 2X har tidigare dykt upp i förhandstittar på Internet – då under utvecklingsnamnet Star – så det är inget tvivel om att den nya processorkretsen från NVIDIA kommer ge helt andra förutsättningar än dagens plattformar. Tegra 2 bygger kring två stycken Cortex-A9 CPU-kärnor och backas inte bara upp av en dedikerad GeForce GPU, kretsen har även skräddarsydda kretsar för multimedia och bildhantering.

optimus2x_2

LG har bestyckat sin nya smartphone med en 4-tums WVGA-skärm som med en upplösning på 480×800 pixlar ligger i klass med dagens Android-baserade modeller. Tyvärr ingen Apple Retina-klass på skärmen men övrig hårdvara går knappast av för hackor. En 8 Megapixel kamera med LED-blixt och autofokus kompletteras av en 1,3 megapixelkamera i fronten för videosamtal. Optimus 2X kommer med 8GB integrerad ROM och man även utrustas med microSD-kort för den som kräver mer lagringsutrymme. Batteriet är på 1 500 mAh och nu väntar vi bara på att få lite information om enhetens batteritider.

Med en kraftfull Tegra 2 SoC har telefonen stöd för uppspelning av 1080p baserade videofiler och dessa kan slangas ut till en TV genom telefonens HDMI-kontakt. Med mirroring-teknik får man bild både på telefonen och TV:n om så önskas.

The LG Optimus 2X can connect wirelessly to any DLNA (Digital Living Network Alliance) compatible digital device such as HD TVs for a console-like gaming experience taking full advantage of the phone’s HDMI mirroring, accelerometer and gyro sensor.

LG Optimus 2X ska finnas på butikshyllorna i Europa och Asien i början på nästa år och då med operativsystemet Android 2.2, även om detta ska uppdateras till Android 2.3 inom kort. Det enda vi saknar nu är riktpriser för den första dubbelkärniga smartphonen.

optimus2x_1

 

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Tegra 2 är riktigt spännande tycker jag!

Nu har jag en liten offtopic fråga kanske som jag gått och undrat över en ganska lång tid.

Varför finns inte tex Tegra 2 som mini-ITX moderkort? Eller någon annan ARM konstruktion? Varför finns inte detta?