LG är som bekant företaget bakom Apples kritikerrosade Retina-skärm och nu har tillverkaren presenterat en ny serie IPS-paneler som fortsätter att satsa på höga upplösningar. För smartphonemarknaden har man en 4,5-tums panel som med 720 x 1 280 pixlars upplösning ger en pixel densitet på 329 ppi och skulle vara ett passande val för framtida smartphones.

Medan vi fortfarande grubblar över LG P930 och huruvida detta är en smartphone eller surfplatta dyker det nu upp en perfekt skärmkandidat för enheten, från LG själva. Företagets nya 4,5-tums AH-IPS panel (Advanced High Performance In-Plane Switching) ska erbjuda en pixeldensitet på 329 ppi vilket faller väl in med den 720 x 1 280 pixlars upplösning som LG P930 ser ut att erbjuda.

Pixeldensiteten är inte lika hög som i Toshibas 4-tums skärm med samma upplösning, men ligger samtidigt i paritet med den LG-tillverkade Retina-skärmen som huserar i Apple iPhone 4. 

Förutom högupplösta miniskärmar visade LG även upp större AH-IPS paneler på upp till hela 84-tum där man fortsatte demonstrera riktigt höga upplösningar och pixeldensitet. Exempelvis hade man en 55-tums panel med 80 ppi, vilket skulle ge en Quad Full HD-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. Samma upplösning som deras 84-tums panel kunde skryta med.

lgscreens

LG fortsätter att höja ribban på bildpanelsmarknaden och nu är bara den stora frågan när dessa lösningar hittar ut i kommersiella produkter.

Källa: Engadget

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedKogsterDjDiff Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

trevligt att större skärmar får större upplösning. Det var ju fortfarande lägre ppi än den häromdan

DjDiff
Medlem
DjDiff

Med ännu högre pixeldensitet så blir skärmarna i stort sett resolution independent – dvs man kan köra vilken upplösning man vill så länge det är lägre än native, utan att det upplevs som blocky.

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

[quote name=”Anton Karmehed”]Japp som jag påpekade i texten har Toshibas 4-tums skärm fortfarande högre pixeldensitet, men allt över 300 är trots allt fullt godkänt. Samtidigt vetetusan när skärmarna börjar bli för stora i smartphones. Galaxy S II med sin 4,3-tum skärm funkar galant även om den är ganska bred, men 4,5-tum då börjar det bli stort på allvar. :)[/quote]

haha japp. finns det en officiell gräns mellan surfplatta och smartphone, finns ju ett lite suddigt spektrum numera.