Det är ingen hemlighet att smartphonetillverkare börjat intressera sig på allvar för den populära 3D-tekniken. Sharp har redan börjar introducera sina första modeller i asien och HTC har öppnat dörren på vid gavel för 3D-skärmar i sina telefoner under 2011. Men nu kan det bli LG som avancerar snabbast då man lovar en ny dimension av Optimus-telefon i februari.

LG som förutom att tillverka smartphones bland annat servar TV-marknaden med otaliga 3D-kapabla apparater har skickat ut en pressinbjudan till media inför Mobile World Congress i Barcelona nästa månad. På inbjuden syns en något censurerad LG Optimus smartphone och budskapet ”Into the New Dimension”.

LG går vidare med att förklara att man den 14 februari kl 11.00 kommer att öppna en ny värld för de som deltar på presseventet, vilket tillsammans med tidigare uppgifter om att LG pressar in 3D-teknik i mobila enheter faller minst sagt väl på plats. LG visade påpassligen upp en 3D-kapabel smartphoneskärm under CES 2011 och med en storlek på 4,3 tum ska skärmen använda sig av samma sorts 3D-teknik vi hittar i bland annat Nintendo 3DS. Detta betyder bland annat att tekniken inte kräver några glasögon för att skapa 3D-effekter.

lg3

Mer detaljer kring LG:s nya Optimus-modell finns i dagsläget inte. Men om man gör slag i saken och satsar på en 3D-skärm skulle vi närmast bli överraskade om vi inte också hittar en Tegra 2 3D systemkrets i telefonen. LG var först med att presentera en Tegra 2-utrustad smartphone, LG Optimus X2, och att man är snabbt ute med NVIDIA:s nya 1,2 GHz Tegra 2 3D-krets känns inte som någon högoddsare.

Allt är i vanlig ordning spekulationer, men vi lär få se smartphones med 3D-funktionalitet under 2011 för eller senare. Skulle LG ligga i täten även här har man sannerligen fått en bra start på det mobila året.

Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid