LG har tidigare avslöjat att man ska bredda sitt utbud på Android-marknaden och nu har det dykt upp information och bilder på en av tillverkarens toppmodeller. Med en 4-tums skärm och NVIDIA:s dubbelkärniga Tegra 2 processorkrets är det en best till smartphone som bland annat stödjer 1080p inspelning.

NVIDIA börjar få lite vind i seglen med sin ARM-baserade Tegra 2 systemkrets och när nu LG ser ut att bygga sitt kommande flaggskepp kring den omtalade processorn ser vi givetvis fram emot att höra mer om dess funktioner.

För att dra nytta av den kraftfulla hårdvaran har LG utrustat sin Android-telefon med en stor 4-tums skärm och en 8 megapixel kamerasensor. Den senare som alltså även är god för inspelning av 1080p video, något som känns lite surrealistiskt då detta ganska nyligen blivit en standard på den vanliga videokameramarknaden.

LG sägs kalla den nya modellen för ”Star”, men om detta är det slutgiltiga produktnamnet förtäljer inte historien. Andra funktioner värda att nämna är en framåtvänd kamera, microUSB-anslutning, microSD-stöd samt ett batteri på 1500 mAh.

Designmässigt är telefonen inte särskiljt utmärkande, men noterbart är att vi hittar en stor och prydlig Google-logotyp baktill. Exakt vad detta innebär återstår att se när telefonen väl dyker upp i handeln.

tegra2lg

Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid