Bildskärmstillverkaren LG Electronics har planer på att slå ett nytt världsrekord under elektronikmässan CES i Las Vegas nästa vecka. Företaget planerar nämligen att visa upp världens största LED-bakbelysta LCD-TV med stöd för stereoskopisk 3D. LG LZ9700 har en bildyta på ganska stöddiga 72-tum och bjuder på en mängd andra finesser.

LG LZ9700 använder sig som väntat av en Full HD-panel som med 1920×1080 pixlars upplösning knappast har någon imponerande pixeldensitet men lär samtidigt bjuda på en bättre bioupplevelse än de flesta TV-apparater på marknaden idag tack vare sin storlek och 3D-stöd.

Fitted with LG’s innovative FULL LED technology, the LZ9700 is illuminated by a full panel of LEDs directly behind the screen, producing pictures as colorful as paintings in an art gallery. The extra spacious FULL LED screen size also makes the picture more expansive than ever, enabling viewers to experience superb picture quality with detailed images as big as, or larger than, real life.

Förutom 3D har LG även tryckt in sin 400 MHz TruMotion-teknik för att eliminera ryck och ojämna bildpanoreringar. Andra intressanta funktioner är stöd för DLNA, Media Link, Smart TV, USB-portar, TV-apps och en rörelsekänslig fjärrkontroll med namnet Magic Motion Remore Control. Prislappen blir garanterat lika magisk som LZ9700:s fjärrkontroll, men vi ser fram emot nästa års armada av stora TV-apparater.

Annons

lg72

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Andreas GBirksNiaburethAnton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Skall nog klara mig med min 46″ ett tag till. Jobbigt att möblera om dessutom och konfa om ljudet pga en större TV.

Hannes
Medlem

Kom alla barn, nu blir det barnprogram! Kom och se vad farbror Hannes tar fram, Ett stycke lägenhets 1:a och en 72″ teve och så vips har vi skapat oss en.. 2:a

..Haha, fan vad jag suger.

Imlal
Gäst
Imlal

[quote name=”Anton Karmehed”]Jag var ruskigt nära att köpa en av LG:s 60-tums plasmor i helgen under mellandagsrean. Min 40-tummare som var tänkt som ett komplement till projektorn är inte lika häftig sen man sålde projjen. Har nästan slutat se på film sedan dess, efter 5-6 år med projektor blir man lite skadad men frågan är om jag pallar med projektor igen innan man flyttar till hus. En 60-tummare hade varit en bra kompromiss än så länge. 😉Med det sagt hade jag inte tackat nej till denna 72-tummare![/quote] Haha, det är fort man vänjer sig vid större bildskärmar. För något år… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

50tum börjar ju kosta rimligt, dags för full hd plasma 50tum snart.

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Anton Karmehed”]50″ Full HD får man ju närmast gratis i dagsläget.. 😛 Visst spelar det viss roll vilken modell man väljer men du kan få en riktigt vettig för en 6-8k utan problem.[/quote] Plasma går att få så billigt. De är ju oftast på 50″ av någon anledning och LCD på 52″.Iofs rätt bra storleksökning mot vad du nu har. Jag har också kört både och. Min projje var dock inte en av dagens modeller så den är såld nu =). TV’n är en ca 4-5 år gammal Sony 52″ och den är jag fortfarande nöjd med. Inga drastiska… Läs hela »

Birks
Medlem
Birks

känns som vi behöver högre upplösning snart, 1080p är snart för lågt.
4320p vore nice.

Andreas G
Medlem

Plasma i den storleken och jag hade varit nyfiken. Sen jag köpte min G20 är jag helt fast i plasmaträsket. Jag kommer få väldigt svårt att ens överväga en LCD i framtiden, oavsett LED eller OLED eftersom det faktiskt, fortfarande, är för stora skillnader i färgåtergivning och sann svärta.

Sen, så länge 3D kräver glasögon känns det ganska blaha. När tekniken fungerar utan det så kan det bli intressant, men det känns som vi är några år framåt innan det kommer.