LG blir först med att bekräftat stöd för både Google Stadia och GeForce Now i en TV. Stödet lanseras tillsammans med en ny Game Optimizer, som ska ge bättre kontroll över spelinställningar i företagets nya TV-modeller.

Inom spelbranschen kommer 2021 sannolikt präglas av större utbud och konkurrenskraft från spelstreaming. Det ser vi redan på CES 2021 där LG bekräftar att deras TV-apparater kommer att få stöd för både Google Stadia och GeForce Now under 2021. Googles tjänst kommer till och med vara inbyggt i 2021 års nya modeller när de lanseras. Det ställer LG i en bra position inför konkurrenterna.

Google TV kommer också att få stöd för Google Stadia under första halvan av 2021 och väntas då komma till TV-apparater från till exempel Sony. 2021 blir alltså den ordentliga TV-starten för Stadia, efter en relativt långsam utrullning när det gäller plattformstöd. På samma sätt blir alltså LG först med stöd för GeForce Now utan en extern enhet till en TV.

Annons

LG har vidare utvecklat mjukvaran i sina nya TV-apparater för spel. En ny Game Optimizer ska göra det enkelt att komma åt inställningar för till exempel variabel uppdateringsfrekvens, aktivera reducering av blått ljus och för att se status för AMD FreeSync Premium.

LG har inte bekräftat huruvida det nya stödet för streamingtjänster kommer att vara tillgängligt för äldre LG-modeller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid