LG visade upp en ny OLED-TV under IFA 2010 mässan i Berlin tidigare under veckan. Den rekordrunna TV-apparaten med en profil på sanslösa 2,9mm stoltserade med en i sammanhanget ganska stor bildpanel på 31-tum och de som sett enheten på mässan verkar vara minst sagt imponerade.

Legitreviews har man publicerat en kortare hands-on summering som i själva verket blir en lång rad av superlativ som berömmer LG:s TV, inte bara för dess fantastiska mått, utan även för OLED-teknikens överlägsenhet i allt från färger, kontrastförhållande, svärta och betraktningsvinklar. OLED-tekniken är fortfarande väldigt dyr per tum bildyta, men när vi ser bilder som dessa är det svårt att inte se fram emot den nya tekniken på konsumentmarknaden.

Colours are also incredibly rich and vibrant yet black levels are, well, black. With no backlight to potentially bleed through and make blacks look grey, you can simultaneously have the strongest white and the blackest black right next to each other. We’ve no stats for this model but the 15in version had a stated contrast ratio of 10,000,000:1, which gives you some idea of just what we’re talking about.

Intressant är också kommentarerna om dessa passiva 3D-teknik som förvisso inte är unik för denna TV, men som verkar vara klart intressant trots sin något sämre upplösning.

LG väntas börja sälja sin 31-tums OLED-TV inom tidigast 6 månader. Någon prislapp är inte spikad, men räkna med helt för hög kostnad för att vara intressant för vanliga dödliga. Särskilt med dess begränsade bildstorlek.

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
zowixWingmanAnton KarmehedThe Mutt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Underbar! Vilken TV! Tunn som en spegel. Synd bara att man lär få vänta ett par år innan detta blir någorlunda vanligt i butikerna samt med ett bra pris.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är sällan man säger wow men i det här fallet… WOW! Inte tunnheten i sig utan betraktningsvinklar, damn! Men tunnheten lär ju bli svårslagen…

Medlem
Kaleid

Ser fantastiskt ut, men jag måste ha en icke-glossy yta på skärmen.. 🙂

Henrik Berntsson
Admin

för skärmnördar som mig är detta en våt dröm 🙂 det ser riktigt trevligt ut både som skärm-alternativ och som tv-alterantiv 8) Men extrem prestanda och snyggt utseende brukar inte bli billigt

The Mutt
Medlem
The Mutt

Det enda problem jag kan se är väl att man inte kan hänga den på väggen eftersom alla anslutningar lär sitta i foten(som det ser ut kan man nog vika upp foten bakom skärmen).
Annars verkar den riktigt grym! 🙂

Medlem
Kaleid

[quote]Jo det är ett jäkla aber, väldigt få TV-apparater med klass som inte kommer med glossypanel tyvärr. :([/quote]
LCD kan behöva glossy för högre upplevt kontrast men frågan är ifall OLED kommer att kräva det eftersom den inte behöver framfuskas på samma sätt? 🙂

Fantoon
Medlem
Fantoon

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Kaleid”]Ser fantastiskt ut, men jag måste ha en icke-glossy yta på skärmen.. :)[/quote]Jo det är ett jäkla aber, väldigt få TV-apparater med klass som inte kommer med glossypanel tyvärr. 🙁[quote name=”The Mutt”]Det enda problem jag kan se är väl att man inte kan hänga den på väggen eftersom alla anslutningar lär sitta i foten(som det ser ut kan man nog vika upp foten bakom skärmen).Annars verkar den riktigt grym! :)[/quote]Jo det slog mig också, det är ju ett problem med alla supertunna skärmar där inte kontakterna får plats så att säga. Men det lär komma en lösning… Läs hela »

zowix
Medlem
zowix

Vart är alla utgångar nånstans? 😀