Spelstudion Neowiz uppdaterade Steam-upplagan av sitt spel Lies of P för några dagar sedan. Allting gick dock inte som planerat och Neowiz laddade upp en kopia av spelet helt utan kopieringsskydd. Detta klavertramp resulterar nu i att utvecklarna gör sig av med Denuvo-skyddet helt och hållet.

Bara dagar innan lansering av sin Soulsborne-titel Lies of P gick spelstudion ut med att man lagt till kopieringsskyddet Denuvo till titeln. Detta resulterade i en hel del negativ kritik då Denuvo är något ökänt för att kunna ställa till det för spelare. Kopieringsskyddet har till exempel anklagats för att försämra prestandan i de speltitlar det ska skydda. Denuvo har även fått en rad speltitlar ospelbara på grund av en utgången domän som ställde till det för skyddets automatiska spelaktivering.

Nyligen råkade Lies of P däremot bli av med sitt kopieringsskydd. Detta efter att utvecklarna själva uppdaterat Steam-versionen av spelet och av misstag laddat upp en version helt utan Denuvo. Något som inte helt förvånansvärt resulterade i att spelet snabbt hittade sin väg ut på piratkopieringsplattformar då det inte längre fanns skydd.

Tack vad detta snedsteg har Neowiz nu beslutat sig för att göra sig av med kopieringsskydd helt och hållet. Då spelet redan har läckt ut på illegala fildelningssajter innebär detta förhoppningsvis endast positiva saker för de som redan äger Lies of P. Utan Denuvo kan spelare förhoppningsvis se en mindre prestandaökning eller färre problem ifall kopieringsskyddet stått för några otrevliga överraskningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid