Logitech har gjort ett intressant drag då de, utan någon form av pompa eller ståt, lanserade sin MX1000. MX1000 är naturligtvis uppföljaren till Logitechs högst uppskattade MX700-mus. Vissa likheter vi hittar vi givetvis i form av att de båda använder FastRF (till skillnad från Bluetooth som MX900 bjuder på) men i övrigt har mycket ändras.


Musen bjuder på Tilt-wheel, dvs. tekniken för att scrolla i sidled som Microsoft först introducerade i Intellimouse Explorer 2.0, avläsning av batterikapacitet direkt på musen, nya/omdesignade knappar.Mycket annan information kan vi tyvärr inte bjuda på för tillfället. Förutom priset det vill säga, redan nu kan man hitta musen i vissa butiker. Priset verkar ligga på cirka 749 kronor.

Annons

Den största nyheten är dock att musen använder laser istället för den LED som sitter på nuvarande optiska möss. Logitech själva påstår att detta ska innebära responstider eller upplösningar som är 20 gånger bättre de vi upplever med traditionella möss. Anledningen till att vi säger ”eller” är att vi fått något motstridiga rapporter på ämnet.


Vi återkommer när vi fått mer detaljer, förhoppningsvis också med ordentliga tester.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid