Logitech presenterade nyligen sin spännande Harmony Link-plattform där man förvandlar våra surfplattor och smartphones till en kraftfull multifjärrkontroller. Men enligt uppgifter till NordicHardware finns det fler traditionella fjärrkontroller under utveckling, bland annat en Harmony-modell med utskjutbart QWERTY-tangentbord som kan lanseras i januari 2012.

Logitech ska som väntat hållt ögonen på marknaden för QWERTY-utrustade fjärrkontroller det senaste året. Efter bland annat D-Links mediaspelare Boxee Box som blev en av de första kommersiella produkterna med en tillhörande QWERTY-fjärrkontroll har vi till och med sett mini-moderkort som skeppas med liknande kontrollenheter.

Trots sin starka position på marknaden har Logitech hållt sig passiva och man har under året istället uppdaterat sin Harmony-familj med fler klassiska fjärrkontroller med möjlighet att styra flertalet apparater.

Nu ska man dock börjat närma sig lanseringen av företagets första QWERTY-utrustade Harmony-fjärrkontroll och enligt våra uppgifter kan ett officiellt tillkännagivande ligga så nära som endast några veckor bort.

desirezLogitech Harmony H800 sägs få ett utskjutbart tangentbord likt det på Android-telefonen HTC Desire Z.

Vi har tyvärr inte lyckats få tag på några bilder av fjärrkontrollen som enligt vår väl insatta källa ska använda sig av en något osedvanlig design. Till skillnad mot de flesta QWERTY-fjärrkontroller vi ser på marknaden idag ska Logitechs nya fjärrkontroll inte vara utrustad med knappar på båda sidor av enheten. Istället ska QWERTY-tangentbordet skjutas fram underifrån fjärrkontrollen. Vi fick höra att lösningen liknande den HTC bland annat använt på Android-telefonen Desire Z.

Namnet på fjärrkontrollen sägs bli Harmony H800, något vi har lite svårt att se logiken i med tanke på tillverkarens tidigare modeller. Även om vi kanske inte ska dra för stora växlar på namnet sägs försäljningsstarten i Sverige starta i början av nästa år. Som väntat är prislappen inte helt fastställd, men vår källa uppskattade att det bör landa runt 2 000 kronor inklusive moms.

Logitech Harmony H800 ska utöver sitt QWERTY-tangentbord även komma med samma breda produktstöd för att styra olika enheter i ditt hem. En allt-i-ett lösning som vi verkligen ser fram emot att höra mer om.

harmonyLogitech Harmony H900 samt Harmony H1100 förlitar sig på pekskärmar och vanliga fjärrknappar.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid