SandForce har länge varit den aktör som ansetts vara ledande inom kontrollerkretsar för SSD-enheter. Men företaget har under större delen av sin tid varit intresserade av att sälja sig till ett större. LSI Corporation går nu ut med att man köper upp SandForce.

LSI är ett företag baserat i USA som håller på med ASIC:s (Application-specific integrated circuits), lagringssystem, RAID-kort och nätverkslösningar. LSI är ett företag som specialiserat sig på att företags- och servermarknaden där en stor del av deras fokus ligger på just lagringsteknik.

SandForce har länge pratat om att de vill bli uppköpta av en större aktör, och av alla de namn som cirkulerat har LSI varit bland de sista vi räknat med. LSI har aldrig arbetat på konsumentnivå så uppköpet är därför någonting vi har svårt att ta ställning till. Men SandForce har visat sig göra bra produkter, och deras kontrollerkretsar har presterat väldigt bra i server och företagslösningar. LSI har själv använt SandForce i deras PCI Express-baserade SSD-enheter i WarpDrive-serien.

lsi

Vad vi hoppas på är att LSI kommer att börja satsa på konsumentmarknaden i samband med uppköpet, eller att i alla fall fortsätta sälja kontrollerkretsar till andra SSD-aktörer på marknaden. Någonting LSI skulle kunna förbättra är SandForce valideringsprocess, som inte visat sig vara allt för bra tyvärr. Det har hänt fler än en gång att deras senaste kontrollerkretsar haft buggar när de skeppats i färdiga SSD-enheter till konsumenter, som behövts lösas med firmware-uppdatering.

”Flash-based solutions are critical for accelerating application performance in servers, storage and client devices,” said Abhi Talwalkar, LSI president and chief executive officer. ”Adding SandForce’s technology to LSI’s broad storage portfolio is consistent with our mission to accelerate storage and networking. The acquisition represents a significant, rapidly growing market opportunity for LSI over the next several years.”

Affären kommer att kosta LSI, 322 miljoner dollar plus 48 miljoner dollar för köp av aktier som ägs av SandForce anställda. Men innan affären går igenom ska den i vanlig ordning behandlas av myndigheter för att se till att det inte bryter mot konkurrenslagarna och dylikt. LSI och SandForce räknar med att affären går igenom under första kvartalet 2012.

Källa: LSI

Relaterad nyhet:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andreas GAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Det var intressanta nyheter måste jag säga. Inte helt överraskande med tanke på hur SandForce gått framåt det senaste året men man hade kanske trott att en mer profilerad SSD-tillverkare skulle nappa.

Andreas G
Medlem

Det positiva är väl att de förblir ”neutrala” och samtidigt ger det en fot in för LSI.