LSI har i ett pressmeddelande bekräftat att deras nya SSD-kontroller SandForce SF-2281 inte ger ett korrekt stöd för AES-256 kryptering – något produktspecifikationerna hävdar. Problemet är relaterat till hårdvara och bland annat Intel erbjuder nu kunder att häva sina köp med full återbäring.

SandForce SF-2281 är ensam SSD-kontroller på marknaden med hårdvarustöd för 128-bit och 256-bit AES-kryptering. Stödet återfinns i separata krypteringskretsar och det har nu visat sig att SSD-kontrollerns 256-bit krypteringsmotor endast arbetar med 128-bit kryptering. Något som till synes endast kan åtgärdas med en fysisk uppdatering av själva kontrollerkretsen.

LSI säljer sina SandForce-kontrollerkretsar till ett femtiotal olika SSD-tillverkare och bland andra Intel har nu gått ut med besked om hur man hanterar krypteringsfrågan. Intel låter sina konsumenter välja själva om man påverkas av bristen på AES 256-bit kryptering eller ej. Om man ser det som ett problem har man möjlighet att byta in sin Intel 520 SSD innan den 1 oktober 2012 och få pengarna tillbaka.

Intel påpekar också att man i framtiden kommer att arbeta för att lansera SSD-enheter med fungerande stöd för AES 256-bit kryptering. LSI bekräftar också att man jobbar på att lösa problemet i sin SandForce SF-2281 kontroller.

Kingston som använder SandForce SF-2281 kontrollern i bland annat SSDNow V+200 och KC100 serien av SSD-enheter meddelar att man arbetar tätt tillsammans med LSI för att lösa problemen och att kunder kan kontakta kundtjänst för hjälp att få sina SSD-enheter ersatta när uppdaterade modeller dyker upp.

För vanliga användare som inte använder sig av AES-kryptering, eller för den del nöjer sig med dubbla AES 128-bit krypteringsmotorer ska dagens SF-2281-enheter fungera precis som vanligt.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid