LucidLogix lanserade för ungefär två år sedan en revolutionerande teknik som skulle låta användare kombinera olika grafikkort från olika tillverkare. Företaget hyllades för deras lösning fram till dess att det faktiskt lanserades och det inte visade sig vara så bra som man först hoppats.

LucidLogix teknik känd som Hydra gick ut på att man skulle kunna blanda olika grafikkort från samma tillverkare, eller rentutav bland AMD och NVIDIA för att få ut högre prestanda och fördelarna de båda hade att erbjuda. Men när de första moderkorten utrustade med Hydra nådde media och recensionerna kom ut visade sig tekniken vara allt annat än så bra den skulle kunna ha blivit.

Problemet låg i drivrutinerna som gjorde att flerkortskonfigurationer inte bara skalda dåligt utan ibland gav negativ skalning, även försämrad bildkvalité och artifakter. Även om LucidLogix arbetade hårt med drivrutinerna så lyckades de aldrig få till en bra teknik som tilltalade entusiastanvändare bättre, än vad AMD och NVIDIA själva hade att erbjuda med CrossFire och SLI. Användare såg det även som en möjlighet då moderkorten skulle kunna stödja alla typer av grafikkortskonfigurationer, utan att behöva tänka på om det fanns stöd för CrossFire och SLI. Idag har både AMD och Intel-baserade moderkort stöd för båda tekniker.

IMG_2041

Enligt OCUA kan Hydra vara på väg att bli en del i historien då tekniken helt enkelt inte har någonting att erbjuda längre. Medan tanken att kunna kombinera ett AMD och NVIDIA grafikkort är intressant har företaget bevisat att de inte klarar av att erbjuda på drivrutinssidan. Moderkortstillverkare har fått allt svårare att motivera den extra kostnad Hydra-tekniken tillför.

MSI var det företag som visade störst stöd för Hydra när det anlände, och som hade en storsatsning i entusiastsegmentet. Enligt en representant från företaget finns inga produkter med Hydra runt hörnet, och det finns inga som helst långsiktiga planer på att implementera det igen. Kommer Hydra bli en av ack så många spännande tekniker som kom långt, men inte nådde hela vägen fram?


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkflopperTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Som många ideer, fint på papper, skit i verkligheten.

flopper
Medlem
flopper

liknande 5inch floppys, 3.5 floppies, CD skivan, betamax, Moderaterna med reinfeldt.
allt försvinner en dag. 😆

Svensken
Medlem
Svensken

Ja de går nog på pumpen.