Apples M2 Mac Mini som nyligen presenterades har nu blivit isärplockad framför kameran och ett av fynden är att Apple använder en enda NAND-krets i datorn. Något som kan leda till lägre läs- och skrivhastigheter och även livslängd.

Trots att Apples nya Mac Mini utrustad med företagets M2-krets delar mycket med föregående generation är det en specifik komponent som skiljer sig. Youtube-kanalen Brandon Geekabit har plockat isär den nylanserade datorn och upptäckt en tråkig aspekt med nya Mac Minis lagring.

Medans föregående Mac Mini med M1-kretsen kom utrustad med två 128 GB NAND-kretsar för totalt 256 GB lagringskapacitet kommer M2-modellen med en ensam 256 GB-krets. Detta är något som enligt Blackmagic Disk Speed Test resulterar i att den nya datorn endast når överföringshastigheter om 1 500 MB/s. Något som innebär att Apples nya dator är mellan 30 och 50 procent slöare än M1-bestyckade Mac Mini i denna aspekt.

Detta kan i värsta fall även leda till en förkortad livslängd för M2 Mac Mini. Hade Apple använt sig av två NAND-kretsar hade dessa delat på all data som skulle läsas och skrivas. Nu är det en ensam krets som måste ta hand om allt. Något som kan resultera i att prestandan försämras snabbare och ett den totala livslängden blir kortare.

Skulle Mac Mini utrustas med 512 GB lagringskapacitet ser vi däremot två NAND-kretsar inuti enheten. Hur många Mac Minis med det minsta lagringsutrymmet Apple kommer att sälja återstår att se. Detta där dock något som är värt att ha i åtanke om man går i tankarna att införskaffa en Mac Mini med Apples M2-krets.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid