Apple har idag bekräftat att företagets Macbook Pro 13 tum nu kan köpas uppdaterad hårdvara i form av företagets Magic-tangentbord, dubblerad lagringskapacitet, Intels purfärska Comet Lake-processorer och stöd för både mer och snabbare internminne.

Apples olika upplagor av företagets 13 tum stora Macbook Pro-modell har idag uppdaterats till olika grader. Medans vissa varianter av den bärbara datorn helt enkelt uppdaterats med företagets Magic-tangentbord kan flera andra varianter skryta med sprillans ny intern hårdvara.

Comet Lake, ökad lagring och internminne

Det rör sig om processorenheter ur Intels nylanserade tionde generations Core-processorer baserade på arkitekturen Comet Lake. Här är det fyrkärniga processorer med turbohastigheter som kan sträcka sig upp till 4,1 gigahertz (GHz). Apple hävdar att användare som tidigare nyttjat Macbook Pro-enheter med dubbelkärniga processorer kommer kunna avnjuta upp till 2,8 gånger högre prestanda med de nya enheterna. Den interna Iris Plus-grafikkretsen ska även kunna skryta med upp till 80 procent högre grafikprestanda när det kommer till att redigera 4K-video.

Macbook Pro kan nu även konfigureras med 16 gigabyte (GB) internminne med frekvens på 3 733 megahertz (MHz). Nu har det även blivit möjligt att för första gången konfigurera Macbook Pro 13 tum med hela 32 GB internminne.

Apple nämner också att lagringskapaciteten hos den senaste generationens Macbook Pro 13 tum har dubblerats jämfört med föregående generation. Numera har datorns standardutförande 256 GB lagringskapacitet med möjlighet att utöka denna till en terabyte. Beroende på vilken konfiguration som införskaffas kan användare även få möjligheten att utöka lagringskapaciteten till fyra terabyte.

Magin sprider sig i Mac-familjen

Macbook Pro 13 har nu även utrustats med Apples Magic-tangentbord. Tangentbordet gjorde sin debut på 16-tumsmodellen och hittade tidigare i år sin väg till Macbook Air. Det nya tangentbordet kommer utrustat med Apples saxbrytare som har en slaglängd på endast en millimeter. Dessa brytare utrustas också med gummikupoler som Apple själva tagit fram för att erbjuda en behagligare användarkänsla.

Tangentbordet kommer utrustat med en fysisk Escape-tangent, Touch Bar och stöd för Touch ID.

Pris och tillgänglighet

Nya Macbook Pro 13 tum med de uppdaterade hårdvaruuppsättningarna finns att införskaffa från och med idag. Den billigaste modellen med en fyrkärnig processor på upp till 3,9 GHz, 256 GB lagring och 8 GB LPDDR3 2 133 MHz-minne bär en prislapp på 16 995 svenska kronor. Är det däremot den mest högpresterande modellen med en processor på upp till 4,1 GHz, 32 GB LPDDR4X 3 733 MHz-minne och 4 TB lagring landar prislappen på 46 995 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid