Nya Macbook Pro lär inte bara bli tunnare och lättare än sin föregångare. Datorn får även OLED-tangenter och en integrerad fingeravtrycksläsare.

Macbook Pro har inte blivit uppdaterat på länge men under morgondagen den 27:e oktober verkar det vara dags. Apple ordnar lanseringsevent och många har väntat sig en uppdatering av just den bärbara datorn Macbook Pro. Nu verkar Apple själva föregå sin lansering genom installationsfilerna för en uppdatering av operativsystemet MacOS Sierra. Här har nämligen Macrumors hittat foto på just Apples kommande Macbook Pro-modeller.macbookprofingerprint

OLED-panelen backas upp av touch id

Det första ryktet man kan styrka är att Apple integrerat en pekvänlig OLED-panel ovanför tangentbordet. Det handlar alltså inte om själva skärmen på datorn utan en mindre panel med vad vi kan kalla OLED-tangenter. Panelen kan visa olika notifieringar eller knappar och även acceptera knapptryckningar. Det ryktas att Apple kommer att döpa sin OLED-panel till ”Magic Toolbar” och att vad som visas på panelen beror på vad du gör med datorn. Bland annat visar man hur panelen visar information om hur man använder Apple Pay med en integrerad fingeravtrycksläsare vid sidan av panelen. Fingeravtrycksläsaren kommer troligtvis att kunna användas för allt som annars kräver lösenor. Inloggning, Apple pay och identifiering i App store för att nämna några tillfällen.

applemacbookprotouchid

De två bilder som Macrumors grävt fram avslöjar inga direkta detaljer om formaten på den nya Macbook Pro-familjen. Datorerna sägs dock bli både tunnare och lättare än sina föregångare. Något som kan stärkas av att tangenterna ser något lägre ut än på nuvarande modeller.

Andra rykten kring Macbook Pro talar om USB-C-portar, bibehållen hörlursutgång, HDMI, Magsafe-laddning samt att SD-kortläsaren fått stryka på foten.

Apple kommer att lansera sina nya Macbook Pro-modeller den 27 oktober kl 19.00 svensk tid. Det ryktas även om nya modeller av Imac samt Macbook Air men kanske även andra nyheter.

Gifbildkälla: TheVerge

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid