Under kvällens event avtäckte Apple nya generationens Macbook Pro som nu uppdaterats med de nya kretsarna M1 Pro och M1 Max. Vi ser även att Magsafe gör en comeback, skärmarna erbjuder 120 Hz uppdateringsfrekvens samt har en flärp i sin övre kant.

Det blev inte bara två nya systemkretsar från Apple under det senaste eventet. Teknikjätten visade också upp de två nya Macbook Pro-datorerna som ska husera dessa nya kretsar. Det är dock inte bara uppdaterade kretsar som är nytt hos dessa datorer.

Först och främst märker vi hur Apple har uppdaterat den generella designen hos datorerna ganska markant. Skärmarna har nu 60 procent tunnare kanter och allt som allt har datorernas chassikanter fått en mer rundad design. Apple har även gjort sig av med sin Touch Bar och ersatt denna med fysiska funktionstangenter.

Skärmarna hos de nya datorerna mäter in på 14,2 eller 16,2 tum. Här ser vi skärmar baserade på Mini-LED som ska ge bättre kontrast på 1.000.000:1. Enligt Apple rör det sig om en ljusstyrka på 1 000 nits och en maximal styrka på 1 600 nits. Skärmarna kommer med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och något de flesta lär lägga märke till är flärpen som nu hittat sin väg från iPhones till Macbook Pro. Denna huserar en webbkamera med 1 080p-upplösning. Däremot har man inte integrerat FaceID-tekniken här.

För att förlänga batteritiden är skärmarnas uppdateringsfrekvens adaptiv. Detta betyder att beroende på vad som visas på skärmen kan uppdateringsfrekvensen sänkas och låsas om 120 Hz inte är nödvändigt.

Sett till upplösningen rör det sig om 3 024 x 1 964 pixlar hos 14-tumsmodellen och 3 456 x 2 234 pixlar hos 16-tumsmodellen.

Anslutningar

De fysiska anslutningarna är även det ett område som fått sig en rejäl uppdatering med dessa nya datorer. Båda Macbook Pro-modellerna kommer med tre Thunderbolt 4-portar, en SDXC-kortplats, en HDMI-port och en anslutning för hörlurar som ska klara högre impedans än tidigare. Vi ser också att Magsafe-tekniken gör en comeback i form av Magsafe 3. Denna nya generation av tekniken ska enligt Apple erbjuda 50 procents laddning på endast 30 minuter.

Sett till trådlösa anslutningar har vi inte helt förvånansvärt både WiFi 6 och Bluetooth 5.0.

Pris och tillgänglighet för nya Macbook Pro

De senaste Macbook Pro-modellerna utrustade med de nya systemkretsarna finns redan att förbeställa via Apples hemsida. Dessa förväntas börja levereras till kunder och återförsäljare från och med 26 oktober.

Macbook Pro 14 tum med M1 Pro kommer med en prislapp som börjar på 24 000 kronor. Vill man uppgradera systemkretsen till M1 Max får man lägga till 6 000 kronor extra. Macbook Pro på 16 tum börjar på 30 000 kronor och prislappen här stiger med ytterligare 2 500 kronor om man vill uppgradera till M1 Max.

Allt som allt finns det fem olika processoruppsättningar för nya Macbook Pro-modellerna. M1 Pro återfinns i tre av dessa modeller och M1 Max i resterande två modeller. M1 Pro kommer med antingen åtta eller tio processorkärnor och 14 eller 16 grafikkärnor. M1 Max kommer med tio processorkärnor och finns i utföranden med antingen 24 eller 32 grafikkärnor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid