Apple uppgraderade nyligen sin MacBook Pro linje av bärbara datorer med kraftfullare processorer och grafikkretsar. Men nu väntas man även ge datorernas formspråk en rejäl genomkörare. Enligt rykten utvärderar Apple för närvarande en betydligt tunnare – Air-liknande – modell av MacBook Pro.

Apples supertunna MacBook Air modeller har blivit så pass populära att Intel och PC-tillverkare startat ett helt nytt designkoncept för att slåss med företagets minsting. Men samtidigt som Apple vidareutvecklat MacBook Air har vissa tyckt att storebror MacBook Pro hamnat i skymundan. Bland annat med överlag sämre skärmupplösning, vanliga mekaniska hårddiskar och en på det stora hela klumpigare design.

Även om MacBook Pro knappast kan ses som en klumpig dator verkar nu Apple vara på det klara med att även formspråket på storsäljaren behöver en uppfräschning. Enligt de senaste ryktena ska Apple redan tagit fram en färdig LCD-modul för att testa en tunnare version av MacBook Pro och med stor sannolikhet blir det den första Pro-modellen utan en optisk enhet – allt i ett försök att skala av vikt och millimetrar.

macbookprotreMacBook Pro är idag betydligt svulstigare än sitt mindre syskon.

Genom att rulla ut sin OS X Lion uppdatering endast som nerladdning och inte på optiska skivor har Apple redan testat sina användares krav på optiska enheter och troligtvis slopar man alltså denna funktion redan under nästa år.

Apple tros lansera sin tunnare MacBook Pro serie någon gång under 2012 men än så länge är det oklart vilka skärmstorlekar eller andra nyheter vi kan vänta oss se. Men vi kan ju inte låta bli att fantisera om en MacBook Pro-serier med Intels energisnåla Ivy Bridge-processorer i en extra tunn design. Om detta blir verklighet bör Apples nästa generations MacBook Pro datorer dyka upp någon gång under början av andra kvartalet 2012.

Källa: Macotakara.jp

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid