Mad Catz MMO TE

I Mad Catz senaste TE-serie har de riktat in sig på proffsspelare med lätta möss som kan anpassas i storlek och just MMO TE som vi ska titta på idag har ett brett utbud av extraknappar och kaxig design. Låt oss se vad MMO TE går för.

mad_catz_mmo_te_1

Mad Catz MMO TE
Anslutning Flätad USB-kabel – 2 m
Antal knappar 20
Sensor Philips Doppler – Laser
DPI/ CPI 100 – 8200
Polling rate Dynamisk upp till 1000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Vikt 100 g
Drivrutiner/ programvara MMO TE Software
Cirkapris 749 SEK

Form och design

Att Mad Catz har en egen design på sina datormöss är det inget snack om och deras tidigare Cyborg RAT serie har hängt med ett bra tag. Likt sitt syskon R.A.T TE så är MMO TE en mus som lämpar sig allra bäst för klo- och fingergreppande spelare med handstorlek small till medium.

Precis som de flesta andra Mad Catz mössen är MMO TE anpassningsbar och kan justeras i bakänden. Det är alltså möjligt att göra musen längre genom att dra ut bakänden dock så känns inte denna funktion helt genomtänkt. När vi förlänger musens bakände och använder den så tappar vi ofta kontakt med musmattan eftersom framänden gärna lättar från musmattan. Det kanske fungerar bättre för de som spelar med ett bestämt fingergrepp med med klogrepp så kommer användaren att få alternera sin spelstil. Handflategrepp är bara att glömma om du inte har små händer och inte justerar bakänden.

Tittar vi längs vänstersidan så hittar vi 12 stycken knappar i olika storlekar samt utformning och strax framför dessa så syns indikatorn för vald DPI-nivå.

mad_catz_mmo_te_2

På musens ovansida finns det 7 knappar att tillgå med de de givna musknapparna 1 och 2 inkluderade. Det klickbara scrollhjulet snurrar väldigt lätt precis som på R.A.T TE och strax bakom scrollen finns tre extraknappar att tillgå och längst fram till vänster om musknapp 1 så sitter profilknappen. Det är även på ovansidan som den blanka lacken framgår tydligt men vi upplever inte MMO TE som hal på grund av det.

Musens högra sida har endast en extraknapp placerad längst fram på den aningen skålade plattan för ring- och lillfinger och när vi vänder på musen så ser vi lite bättre hur den är uppbyggd. Här hittar vi 7 stycken mindre glidytor varav en är placerad runt sensorn och på grund av musen ihåliga design så går den flätade USB-kabeln ut från musen vänstra sida.

mad_catz_mmo_te_6

MMO TE saknar dedikerad belysning så det enda som lyser är indikatorn för vald DPI-nivå och profilknappen.

Prestanda och användande

Precis som R.A.T TE använder MMO TE en doppler laser sensor från Philips och dessa sensorer har en speciell känsla, den har en hög precision och följsamma rörelser men vi upplever att den dynamiska polling raten ger en accelerationsliknande upplevelse även fast vi inte kan framtvinga någon märkbar acceleration vid speltester.

Knapparna på MMO TE känns lite slarvigt tillverkade även om layoten på vart de ska sitta och hur de ska vara formade är genomtänkt så har i princip alla extraknappar olika resistans och klickljud samt några av tumknapparna ger inget klickljud överhuvudtaget. Det ger oss tyvärr ingen kvalitetskänsla då en MMO-mus bör ha just högkvalitativa extraknappar och precis som på R.A.T TE så är profilknappen i vår mening alldeles för hård vilket gör att det blir svårt att byta mellan de olika profilerna utan att komma åt musknapp 1 av misstag.

mad_catz_mmo_te_5

Scrollhjulet är precis som på R.A.T TE väldigt lättrullat, dock inte utan att vi fortfarande känner de individuella stegen.

Det råder ingen tvekan om vilken genre MMO TE är ämnad för och den gör ett bra jobb i de MMO-titlar vi testat även fast knapparna lämnar en del att önska. Musen glider helt klart bäst på hårda underlag så som musmattor i plast eller aluminium, dock så är det allt som oftast en mjuk musmatta i tyg som ger bäst läsresultat.

När vi kontrollerar polling rate och valda DPI-nivåer så stämmer de överens med vad Mad Catz lovar.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid