Small preview image

Magma ExpressBox1 är kort och gott en extern enhet som kan husera ett PCI Express kort av olika format. Man sätter in till exempel ett PCI Express grafikkort i den externa lådan och kopplar den sedan till en bärbar dator, vilket alltså gör det möjligt att använda sig av expansionskort även till sin laptop. ExpressBox1 använder sig av samma koncept som ASUS XG Station och förlitar sig även på den ExpressCard plats som finns på de flesta nya bärbara datorer. Man kan slänga in i princip vilket PCI Express kort man vill i ExpressBox1, allt från grafikkort till ljudkort eller videoredigeringskort. Genom ExpressCard gränssnittet med 2Gbps bandbredd är det en bra mycket kraftfullare lösning än Firewire eller USB2.0.



Attention Gamers and GPU Gurus! Magma ExpressBox1 is designed for ”single-width” video cards that require 55 watts or less. ”Double-wide” GPUs that require auxillary power will be compatible with the next generation Magma ExpressBox to be available later this year.


Det är ingen tvekan om att Magma precis som ASUS även siktar in sig på gamers som ville få lite mer tryck i sin bärbara dator, men tyvärr är det nog får gamers som har råd med en ExpressBox1. Priset ligger nämligen på 729 amerikanska dollar för den kortare modellen och 749 dollar för fullängdsmodellen.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid