Då var det dags igen för en läcka angående Nvidias nästa grafikkortsarkitektur, denna gång är det en certifiering som inkluderar grafikprocessorerna GA104 och GA104-400 samt grafikkortsmodellerna GTX 2070 och GTX 2080.

Under den senaste tiden har det spekulerats mer än väl angående Nvidias nästa grafikkortsarkitektur. Fortfarande finns det ytterst lite bekräftad information, medans bland annat specifikationer, namnscheman och lanseringsdatum fortfarande är oklara.

Nu har Manli Technologies, en av Nvidias partnertillverkare, registrerat ett par produktnamn hos Eurasian Economic Union (ECC) som kan komma att lyfta ett ögonbryn eller två.

Annons

Manlis dokument från ECC, detta för grafikprocessorerna och detta för grafikkortsmodellerna, nämner tidigare okända produkter. Dessa inkluderar grafikprocessorerna GA104 och GA104-400 samt grafikkortsmodellerna GTX 2070 och GTX 2080. Samtliga tros bygga på arkitekturen ”Ampere”.

 

Tidigare har det sett ut som att Nvidia planerat att kalla den kommande arkitekturen för konsumentgrafikkort ”Turing”. Speciellt då företaget bland annat gratulerade matematikern Alan Turing på sin födelsedag via företagets officiella Twitter-konto.

Registreringen hos ECC är äkta. Men det utesluter dock inte att de produktnamn som listats helt enkelt är tillfälliga platshållare. I dagsläget är det som tidigare nämnt mycket lite som är känt angående Nvidias kommande produkter. Under gårdagen läckte bilder på ett kretskort som hävdas tillhöra ett av de kommande grafikkorten. Innan dess har det mestadels varit spekulationer och små brödsmulor av information som ännu inte lett till att någonting blivit helt bekräftat.

Annons

Nästa chans Nvidia har att avtäcka sin nya grafikkortsarkitektur blir den 20 augusti. Då håller företaget i ett event kallat ”Geforce Gaming Celebration” dagen innan årets upplaga av Gamescom går av stapeln.

Innan Nvidia officiellt avslöjar någon information är dock ingenting som tidigare läckt satt i sten och kan komma att ändras innan lansering. Därför är det rekommenderat att ta all information som inte kommer direkt från Nvidia med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid