Mass Effect Andromeda har varit under utveckling i 5 år. Den 21:a mars är det äntligen dags för lansering, och det kommer med både HDR10 samt Dolby Vision.

Nu är det bara lite mer än 2 månader kvar till lanseringen av Mass Effect: Andromeda, det efterlängtade fjärde spelet i Mass Effect-universumet. Under CES 2017 passade grabbarna från Gamers Nexus på att prata med en representant från Bioware som fanns på plats.

I klippet diskuteras bland annat hur High Dynamic Range (HDR) vid början av spelets utveckling inte var aktuellt då det inte fanns tillgängligt på marknaden under den tiden. Men tack vare att Bioware använder sig av Frostbite-motorn för att driva Andromeda så var det en relativt enkelt uppgift att ge spelet stöd för HDR. Något som alla Frostbite-titlar har tillgång till om utvecklarna själva väljer att integrera det i sina spel.

Stöd för både HDR10 och Dolby Vision

En extra godbit är att Bioware bekräftat att man inte bara stödjer HDR10-specifikationen utan även Dolby Vision. Det senare mer än fördubblar den maximala ljusstyrkan, stödjer 12-bitars färg istället för 10-bit och har fullständigt stöd för Rec.2020. Dolby Vision ska helt enkelt ge en ljusstarkare och färgrikare bild än HDR10. Givetvis är det i slutändan upp till skärm- och tv-tillverkare att tillverka produkter som kan leverera dessa specifikationer. Det faktum att Andromeda stödjer båda standarderna från dag ett är dock mycket positivt.

360-skärmdumpar i Mass Effect Andromeda

Även Ansel, Nvidias verktyg för att låta spelare ta 360-graders skärmdumpar diskuterades och hur det faktiskt har hjälpt till vid utvecklingen av spelet. Bioware-anställda Fabrice Condominas nämner hur Nvidia Ansel inte bara är en cool grej att ha till sitt förfogande som spelare. Men också hur Bioware själva har kunnat finna fel och buggar i spelet snabbare än vanligt genom att då ta dessa omslutande skärmdumpar för att sedan kunna se över dessa och finna möjliga grafikbuggar.

Även Ian Frazier, speldesigner för Andromeda tog till Twitter för att försäkra oroliga spelsugna om att Andromeda absolut inte är något som Bioware har stressat fram:

Mass Effect: Andromeda, som utspelar sig hela 600 år efter händelserna i trilogin om Commander Shepard och hans besättning lanseras den 21:a mars i Nordamerika och den 23:e mars i resten av världen. Spelet kommer att finnas tillgängligt till Windows PC, Playstation 4 och Xbox One.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid