Många glada miner dök upp under förra veckan då Microsoft bekräftade att Halo: The Master Chief Collection kommer att lanseras till PC. Nu har det blivit möjligt att registrera sig som beta-testare för de kommande speltitlarna.

Under förra veckan stod det klart att spelserien Halo kommer att hitta sin väg till PC-plattformen igen. Denna gång i form av The Master Chief Collection som innehåller fem spel ur serien samt ett expansionspaket. Spelutvecklaren 343 Industries har kallat detta en ”monumental uppgift” då utvecklaren vill implementera så många PC-specifika funktioner och egenskaper i spelen som möjligt.

Då det inte rör sig om några halvdana portar från konsol till PC kommer spelsamlingen därför att lanseras en titel i taget med Halo Reach som lanseras först. Därefter kommer spelen att lanseras i kronologisk ordning. Något som förhoppningsvis ger utvecklarna tillräckligt mycket fokus per speltitel för att kunna erbjuda en optimal upplevelse.

Spelare som inte orkar vänta på speltitlarnas officiella lanseringar eller vill hjälpa till med utvecklingen genom att beta-testa titlarna kan nu registrera sig för just beta-testande. Detta görs via Halo Insider som är till för att ge spelare en chans att vara med och forma kommande Halo-titlar. Under beta-registreringen kommer hemsidan att be den som registrerar sig att köra DxDiag-kommandot på sin dator och sedan ladda upp textfilen till registreringen. Detta för att Microsoft ska få information angående den hårdvara som används av spelare och förhoppningsvis kan utvecklarna använda informationen för att se till att speltitlarna optimeras så väl som möjligt.

Det finns dessvärre inga bekräftade datum för några beta-tester. Däremot kommer en Halo AMA (Ask Me Anything) att hållas på Reddit-forumet r/gaming under morgondagen. Med lite tur kommer utvecklarna att ge mer information angående Halo Insider och beta-testerna för The Master Chief Collection.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid