Världens snabbaste grafikkort har i dagarna nått nya höjdnoteringar och det i händerna på välkände överklockaren och NHOC-medlemen Henry ”ME4ME” de Kruijf. Med hjälp av flytande kväve och ett piggt Zotac GeForce GTX 580-kort har Henry slagit nytt världsrekord i 3Dmark Vantage med imponerande 40 268 poäng.

Henry lyckades under förra veckan nå riktigt fina resultat med sitt Zotac-kort även på vanlig luftkylning och även om de flesta skulle vara försiktiga med att överhuvudtaget installera ett grafikkort för knappt 5 000 kronor i sitt system tog det inte många timmar förrän lödkolven gått varm.

Kortet som alltså är ett vanligt kort från butikshyllan försågs med en spänningsmodifikation för att öka spänningarna till rejält ohälsosama nivåer. Men det krävdes även modifikationer för att inte göra kortet nervöst vid extremt låga temperaturer, något som är ett typiskt problem vid kylning med flytande kväve.

rigg2

Enligt Henrys egna ord skalade inte grafikkortet särskilt väl med varken extrema temperaturer eller höga spänningar. Men med lite vilja, mycket svett och ännu extremare spänningar (1,4V+ GPU samt 1,85V minne) lyckades han alltså nå världens högsta resultat i 3DMark Vantage Performance med en ensam GPU. Klockfrekvenserna hade då pressat till hela 1 250 MHz GPU samt 5 052 MHz minne, långt över kortets originalfrekvenser på 782/4000 MHz. Slutresultatet landade på P40286 och är drygt 100 poäng före den välrenomerade asiatiske överklockaren NickShih.

Systemspecifikationer:

  • Intel Core i7 980X @ 5,75 GHz (LN2)
  • ASUS Rampage III Extreme
  • Zotac GeForce GTX 580 @ 1250/5052 MHz (LN2 med 1,4V GPU-spänning)
  • Corsair Dominatior GT 1866C6 DDR3
  • Enermax Revolutions85+ 1050 watt

ME4ME tar alltså ännu en skalp och befäster sig som en av de bästa överklockarna i världen för närvarande.

resultat

card_tube1

Mer information om det nya världsrekordet och Henrys GTX 580-överklockning finns att hitta i vårt forum.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Henrik BerntssonAnton Karmehedgbglassen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mattias Awes
Medlem

Kickass Henry! Äntligen satt den! Grattis kompis

Henrik Berntsson
Admin

fan va kul! bra jobbat! 🙂