Sega hakar på trenden med miniversioner av klassiska spelkonsoler med Sega Mega Drive Mini som nu har fått ett bekräftat lanseringsdatum samt fått de första medföljande speltitlarna listade.

Sega har under ”Sega Fes 2019” avslöjat att den kommande spelkonsolen Mega Drive Mini (eller Genesis Mini som den kommer att vara känd som utanför Europa) kommer att lanseras den 19 september.

Spelkonsolen levereras med två trådbundna handkontroller, en HDMI-kabel samt en USB-kabel för strömförsörjning. Medans konsolen i sig kommer att vara i miniformat kommer handkontrollerna att ha samma storlek som de handkontroller som såldes med originalkonsolen. De nya handkontrollerna kommer däremot att komma med USB-anslutningar, vilket innebär att den som fortfarande har kvar sina gamla handkontroller inte kommer att ha möjligheten att ansluta dessa till en kommande konsolen.

Den japanska utgåvan kommer enligt Kotaku lanseras med de handkontroller som utrustades med sex knappar istället för originalkontrollens tre. Huruvida dessa handkontroller hittar sin väg till resterande områden återstår att se.

Mega Drive Mini kommer att levereras med 40 inbyggda speltitlar. De medföljande speltitlarna förväntas variera mellan marknader (Amerika, Europa, Japan, etc). I dagsläget har tio av de i slutändan 40 speltitlar som medföljer i den amerikanska versionen bekräftats. Dessa spel är:

  • Ecco the Dolphin
  • Castlevania: Bloodlines
  • Space Harrier II
  • Shining Force
  • Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine
  • ToeJam & Earl
  • Comix Zone
  • Sonic The Hedgehog
  • Altered Beast
  • Gunstar Heroes

Hur pass denna lista över speltitlar stämmer överens med vad europeiska kunder får med sin version av spelkonsolen är dock inte bekräftat.

När konsolen först avtäcktes under 2018 var det företaget AtGames som stod för utvecklingen. AtGames har tidigare utvecklat till exempel Sega Flashback som möttes av blandad kritik. Det verkar som att Sega själva inte var helt nöjda med kvalitén hos denna miniversion och den konsol som landar på butikshyllorna i september kommer att vara utvecklad av M2. Samma utvecklare som stod för nylanseringarna av klassiska Sega-spel under namnet ”Sega Ages”.

Segas officiela produktsida för Mega Drive Mini nämner inget riktpris för spelkonsolen. Däremot har konsolen listats hos återförsäljare som tillgänglig att förboka med en prislapp på 899 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
pege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Har kvar original konsolen med spel, håller mig till det.