Microsoft uppges vara endast ett företag i ledet när det kom till uppköpet av Activision Blizzard. Enligt en ny rapport ska flera aktörer varit intresserade av att knipa spelutvecklaren som Microsoft nu köpt upp.

Framåt slutet av 2021 haglade det anklagelser och rapporter om sexuella trakasserier kring Activision Blizzard. Flera rapporter menade även att spelutvecklarens ledare Bobby Kotick kände till vad som ska ha försiggått på kontoren men aktivt skyddat positionerna av flera som anklagats för trakasserier.

Dessa anklagelser tillsammans med strejkande anställda fick spelutvecklarens aktier att sjunka rejält i värde. Det var under denna period som Xbox Phil Spencer gick ut med att Microsoft skulle ”se över sin relation med Activision Blizzard”. Något många antog innebar att teknikjätten skulle ta avstånd från skandalföretaget.

Activision BlizzardSå blev inte fallet och för några veckor sedan blev det känt att Activision Blizzard skulle köpas upp av Microsoft för en prislapp på nästan 69 miljarder dollar. Förutsatt att ingenting sätter käppar i hjulen förväntas denna affär vara helt avklarad under mitten av nästa år.

Nu menar CNBC att Microsofts intresse inte växte i styrka förrän några dagar efter att rapporterna om sexuella trakasserier och undermålig arbetsmiljö hos utvecklaren hade kommit. Microsoft ska ha kontaktat Kotick en handfull gånger innan förslaget om ”strategiska möjligheter” och sedan ett faktiskt uppköp ska ha kommit på tal.

CNBC nämner också att Microsoft inte var den enda spelaren intresserade av spelföretaget. Medans inga andra aktörers namn uppges spekuleras det att en annan part ska ha varit Facebook. Rapporten menar också att andra lösningar som att endast sälja av Blizzard-delen eller ta bort företaget från aktiemarknaden utvärderades.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid