Rapporter hävdar att Discord för samtal med flera aktörer intresserade av att köpa upp plattformen. Bland dessa sägs Microsoft finnas som ska ha lagt fram ett prisförslag på runt 10 miljarder dollar.

Enligt nya rapporter ska Discord har haft samtal med flera aktörer som visat intresse av att köpa upp den populära kommunikationsplattformen. Informationen kommer från VentureBeat och sedan från Bloomberg (betalvägg) menar att Microsoft är av intressenterna. Samt att prislappen för Discord ska vara ganska så rejäl.

Microsoft påstås vara beredda att erbjuda omkring 10 miljarder dollar för Discord som har ett månatligt användarantal på över 100 miljoner. En prislapp markant större än de 7,5 miljarder dollar företaget nyligen gav för ZeniMax Media. Moderbolaget till spelutvecklaren och publicisten Bethesda.

Rapporterna hävdar även att plattformens ägare varit i samtal med andra aktörer som Amazon och Epic Games. Något som skulle kunna innebära att företaget under en tid sökt efter en köpare och försökt starta ett budkrig.

Discord ska i dagsläget inte gå med vinst. Däremot har plattformen anammats av ett stort antal personer vilket skulle innebära en ordentlig tillgång för vilket företag som nu kan komma att köpa plattformen. För Amazon kan plattformen bli en förlängning av Twitch, för Epic Games kan den förbättra eller ersätta Epic Games Stores sociala aspekter.

I dagsläget är detta dock obekräftad information. Huruvida plattformen kommer att hamna i nya ägares händer eller fortsätter på samma spår återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KaffiMannMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Om detta stämmer så är frågan vilken plattform som kommer ta över. En del kommer lämna direkt på grund av Microsoft andra då Microsoft förstört plattformen, som de alltid gör.

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Ja, det er helt utrolig hvordan de klarer å ødelegge alt de rører borti.