Microsoft breddar sitt sortiment av Surface-produkter och avtäcker Surface Go. En surfplatta som med sin tiotumsskärm och prislapp på 4 899 kronor är den minsta och billigaste Surface-enheten hittills.

Hittills har vi sett Microsoft sakta men säkert expandera sitt utbud av Surface-enheter. Bland annat finns den bärbara datorn Surface Book 2 samt den betydligt dyrare allt-i-ett-lösningen Surface Studio.

Efter att rykten om en ny Surface-enhet börjat cirkulera har Microsoft nu avtäckt sin nästa produkt i familjen. Det handlar om surfplattan Surface Go, en enhet Microsoft beskriver som den minsta, mest bärbara och billigaste Surface-enheten hittills.

Enheten i sig är endast 8,3 millimeter (mm) tjock och väger 520 gram. Detta helt utan valfria tillbehör som tangentbord eller Surface-penna. Skärmen är en tio tum stor PixelSense skärm med en upplösning på 1 800 x 1 200 pixlar och ett bildförhållande på 3:2.

Hårdvarumässigt handlar det om en Intel Pentium Gold 4415Y-processor med två kärnor och fyra trådar och en klockfrekvens på 1,6 gigahertz (GHz). Processorn är av den strömsnåla typen vilket resulterar i att Surface Go inte behöver ha en inbyggd fläkt samt att batteritiden uppges ligga på upp till nio timmar. Grafikkretsen kommer i form av en Intel HD Graphics 615 med en standardfrekvens på 300 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 750 MHz.

Sett till anslutningar kommer enheten med en USB-C 3.1 för överföring av data, video samt laddning av batteriet. Även en utgång för hörlurar samt en MicroSD-kortläsare finns hos enheten.

Surface Go kommer att lanseras i slutet av augusti månad. Instegsmodellen kommer utrustad med fyra gigabyte (GB) RAM-minne och 64 GB eMMC-lagring. Detta ökas i dyrare modeller med upp till totalt åtta GB RAM och 128 GB SSD-lagring. De första modellerna som kommer att lanseras är endast utrustade med Wi-fi, modeller med 4G/LTE-stöd kommer att lanseras vid ett senare datum.

Instegsmodellen får en prislapp på 4 899 kronor. Den dyrare med åtta GB RAM och 128 GB lagring kommer att kosta 6 399 kronor. Det exakta lanseringsdatumet för Surface Go i Sverige är den 28 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
sergio Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
sergio.bruno1588@gmail.com
Medlem
sergio.bruno1588@gmail.com

Det är bra med beskrivning av platan men hur är skillnad med sig en Ipad? dvs processor, grafik, etc