Efter tidigare rykten bekräftar Intel att de kommande processorfamiljerna från både AMD och Intel inte har stöd för äldre operativsystem än Windows 10.

En talesperson från Microsoft bekräftade till PC World att det som tidigare sagt angående kommande processorgenerationer och äldre operativsystem fortfarande gäller.
System med Intel Kaby Lake, AMD Zen eller Qualcomm 8996 kommer att kräva Windows 10 för att fungera fullt ut.

Anledningen till detta sägs vara att när man utvecklar nya processorgenerationer så är det viktigt att samtidigt se till så att mjukvaran är optimerad för den nya teknologin.

AMD-x86-Zen-Core

08-1440x810

Så datorbyggare som hade planerat på att bygga ett nytt system runt Kaby Lake eller Zen när de väl hittat ut till butikshyllorna och samtidigt stanna kvar på Windows 7 eller 8.1 får tyvärr tänka om. Det är med andra ord snart dags att säga adjö till Windows 7 och 8.1 om man vill ha den senaste hårdvaran.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GuuFiC.J ClaessonBaalzieGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Det finns ingen anledning att stanna kvar vid gammalt mög annat än att man inte gillar kantiga hörn, vilket är rätt fånigt argument med tanke på alla förbättringar W10 har under huven.

Rråland
Gäst
Rråland

Desperatare företag än Microsoft är nog svårt att finna. Samt maktfullkomligt. Först kör de tvångsuppdateringar på folk (många är de som plötsligt funnit att deras dator nergraderas till Win10). Samt tvångsnerladdning av samma OS på folks hårddiskar. Och ändå har väldigt många användare stått emot. MS är oerhört långt ifrån det mål de hade vad gäller antalet Win10-användare. Och nu är de alltså i farten igen. Med tvång. Inte ens när det varit gratis ville folk ha det. Tvång, tvång, tvång. Herregud. Vi behöver Vulcan. Vi behöver fler bra alternativ till Windows. Ge MS en match så att de förstår… Läs hela »

C.J Claesson
Gäst
C.J Claesson

Desperatare företag än Intel är nog svårt att finna. Samt maktfullkomligt. Först mutar de återförsäljare att inte sälja AMD-datorer, samt tvingar benchmarkprogramtillverkare att optimera sina program för just Intelprocessorer.

Gustav Gager
Admin

Har svårt att tänka mig att det inte fungerar. Men jag antar att MS inte garanterar att det fungerar?

Baalzie
Gäst
Baalzie

Det fungerar inte utan att nån Moddar den windows version du vill ha först. Processorstöd är inbakat i OS’et, så om inte MS lägger in stöd för de nya processsorerna kan inte Win8.1 och tidigare ens se processorn och köras på det. Ett OS är trots allt endast ramverket för andra program (samt grafiska gränssnitttet) för att kunna samtala med processorn. (Kraftigt förenklad förklaring, men sann ändå)

Medlem

Det kommer nästan garanterat fungera, dock kommer man inte få full prestanda.

GuuFi
Medlem
GuuFi

Det är ju ett sätt att sälja OS, tvinga konsumenter till det…
Blir kul att se hur det påverkar företagsmarknaden, de är väl minst villiga att uppdatera sitt OS så här ofta men vill gärna ha senaste inom hårdvara.
Windows 10 i grundutförande är rent skräp, orka sitta med OS-konfiguration i 2 dagar bara för att få det fungerande och så att den inte sitter och laddar upp all information om vad du gör med ditt liv.