Project Scorpio är nästa generations Xbox-konsol och kommer att ge fullt stöd för virtuell verklighet och att spela i 4K-upplösning – men lanseringen sker inte förrän om ett drygt år.

Microsofts Xbox-chef Phil Spencer bekräftade de tidigare rykten som cirkulerat om en sällsynt kraftfull uppgradering av Microsofts spelkonsol Xbox One. Medan företaget presenterade en ny slimmad och troligtvis strömsnålare modell av Xbox One – Xbox One S – bekräftade Spencer även att man jobbar på något betydligt mer kraftfullare.

Under namnet Project Scorpio utvecklar Microsoft en ny modell av Xbox som ska erbjuda hela 6 Tflops beräkningskraft och en minnesbandbredd på 320 gigabyte per sekund. Att jämföra exempelvis med kommande AMD Radeon RX 480 som levereras 5,5 Tflops beräkningskraft och 256 gigabyte per sekund i minnesbandbredd.

Likt AMD förklarar Microsoft att Xbox Scorpio utvecklas för att ge fullgott stöd för VR men även för att låta spelare njuta av spel i 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar. En erkänt resurskrävande upplösning som kräver fyra gånger fler pixlar per bildruta jämfört med 1080p-upplösning. Det senare en upplösning som nuvarande Xbox One har problem att leverera i alla spel.

Förutom att Xbox Scorpio kommer att använda sig av en åttakärnig CPU och erbjuda tidigare nämnda prestanda har Microsoft inte bekräftat några närmare detaljer om konsolen. Tidigare rykten och det faktum att lanseringen tyvärr inte kommer att ske förrän hösten 2017 pekar dock mot en AMD-krets baserad potentiellt på CPU-arkitekturen Zen och GPU-arkitekturen Polaris.
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedJohan LaursenRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Gäst
Robert

lanseringen tyvärr inte kommer att ske förrän hösten 2018 ???

Om drygt två år alltså inte ett år

Johan Laursen
Gäst
Johan Laursen

Den kommer att släppas hösten 2017, så om drygt ett år stämmer bra. Bara felslag på tangentbordet ?