Ytterligare ett tydligt tecken på Microsofts storsatsning i höst har nu presenterats, företagets första nya logo på 25 år. Precis som i sin senaste version av operativsystemet Windows är det med fokus på minimalism och stilrenhet som Microsoft vill marknadsföra sitt företag.

Den nya logon består av företagets namn i teckensnittet Segoe samt en ny logotyp uppbyggd av fyra helt kvadratiska rutor som i olika färger representerar företagets stora produktområden, Windows, Office och Xbox. Den fjärde gula rutan presenteras inte i Microsofts video om logotypen, men troligtvis handlar det om Windows Phone som väntas presenteras i en ny färsk version nästa månad. Den nya företagslogon kommer efter att Microsoft tidigare i år presenterade en ny logo för Windows inför lanseringen av Windows 8, där man också satsat på en stilren design utan skuggor eller liknande effekter.

Microsoft har inte ändrat sin logotyp på 25 år och när man nu gör det är det med ett stort fokus på den minimalism och stilrenhet som genomsyrar företagets nya gränssnitt Modern UI – tidigare känt som Metro UI. Resultatet är en mycket enkel logotyp och har som väntat möts av spridda åsikter, gör gärna era egna åsikter hörda i kommentarerna.



 

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Silvervinge
Silvervinge
11 Årtal sedan

Grymt!

MS går faktiskt från klarhet till klarhet! – och verkligen inte konstigt att göra detta när man gjort den ofantliga omarbetningen med Windows.

Gillart!

Carl Holmberg
Carl Holmberg
11 Årtal sedan

Marknadsför MS sig rätt tror jag logotypen kan bli riktigt lyckad. De bästa logotyperna i mina ögon är de som är enkla och karaktäristiska, så att man lätt kommer ihåg dem. Som AMD, Atari, LG, Apple, Adobe etc. Frågan är bara om den här kan vara [i]för[/i] enkel.

Fast å andra sidan har ju exempelvis Securitas lyckats rätt bra med sin logotyp som bara är tre röda cirklar 🙂

flopper
flopper
11 Årtal sedan

150miljoner senare för nya loggan, bra spenderade pengar, klappar varandra i ryggen.

Decryphe
Decryphe
11 Årtal sedan

[quote name=”Carl Holmberg”]Frågan är bara om den här kan vara [i]för[/i] enkel.[/quote]
Ett ”för enkel” finns inte för en Logotyp. Det enda som måste gälla är att den är unik. Ett avbitet äpple är ju heller inte mera komplicerat än fyra kvadrater med specifika färger. 😉

Carl Holmberg
Carl Holmberg
11 Årtal sedan

[quote name=”Decryphe”][quote name=”Carl Holmberg”]Frågan är bara om den här kan vara [i]för[/i] enkel.[/quote]Ett ”för enkel” finns inte för en Logotyp. Det enda som måste gälla är att den är unik. Ett avbitet äpple är ju heller inte mera komplicerat än fyra kvadrater med specifika färger. ;-)[/quote] Rutorna är enklare att rita av? 😉 Nej, men med för enkel menar jag att något så pass innehållslöst att den inte kan vara unik nog. Ju fler element, desto lättare att göra den unik, men svårare att komma ihåg. Till exempel om Microsoft hade valt att bara ha en röd kvadrat istället för… Läs hela »

flopper
flopper
11 Årtal sedan

blir som artisten som inte har ett namn. 😆
vad han nu hette.

Tidsdjuret
Tidsdjuret
11 Årtal sedan

Prince, ”The Symbol”?

Swedish Berserk
Swedish Berserk
11 Årtal sedan

Snygg och stilren! 🙂

MrMadMan
MrMadMan
11 Årtal sedan

[quote name=”flopper”]blir som artisten som inte har ett namn. 😆
vad han nu hette.[/quote]
”The Artist Formerly Known As Prince” ^^