Microsoft ska enligt obekräftade uppgifter meddelat sina utvecklare att sluta referera till termen ”Metro” i deras appar för Windows Phone 8 eller Windows 8. Det ryktas om att termen ”Metro” redan har registerats hos ett tyskt företag och därmed inte kommer få användas av Microsoft framöver.

Metro har varit Microsofts namn på det nya pekvänliga gränssnitt som ska genomsyra alla deras nya produkter från Windows 8 till nya Office och Xbox360. Nu har det läckt ett internt meddelande från Microsoft där alla anställda uppmanas att sluta referera till termen Metro med omedelbar verkan. Microsoft ska enligt uppgifter presentera den nya termen som ska ersätta Metro i slutet av veckan och tills dess ska de istället använda sig av ”New User Interface” (Nya Användargränssnitt) eller ”Windows 8-style UI”. 

Xbox-Video-1Metro-gränssnittet är uppbyggt av brickor och är utvecklat för att navigeras med fingrarna direkt på skärmen.

Detta kan väl inte ses som något annat än ett kraftigt bakslag för Microsoft då de minst sagt tryckt ganska hårt på ”Metro” det senaste året. Har ni några bra förslag till vad som skulle kunna bli en bra ersättare för Microsoft?

Källa: TheVerge


Relaterade artiklar:

15
Leave a Reply

Please Login to comment
15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
fernuxLaglordenReturdlq84hubba bubba Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
mitrix
Medlem
mitrix

Alltså hur kan man inte ha kollat upp innan man började använda Metro om det fanns nåt företag som hade registrerat det namnet redan?
Och om Microsoft helt enkelt aldrig har registrerat det, så får de väl skylla sig själva om någon annan tog tillfället i akt och gjorde det!

Santa-san
Medlem
Santa-san

HAHAHA jaha fail eller? 😀

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Dick Papazian”] Har ni några bra förslag till vad som skulle kunna bli en bra ersättare för Microsoft?[/quote]

Ja du… Hitta en ersättare för Microsoft blir rätt svårt. Det är ett stort företag vi pratar om här trots allt 😆 😆 😆

Smog
Gäst
Smog

Och vilka bryr sig om det här egentligen? Jag menar, fråga vem som helst vad heter gränsnitet som Win 7 använder, kan ätta min lön på att minst 85% inte har en blekaste aning och det är helt rätt också.
Så det är en stor icke nyhet för en överväldigande majoritet av Windos användare.

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Nya Startsidan ”eller bara” Startsidan 🙂

this
Medlem
this

Kan ju döpas till bricks eller tiles 🙂

Santa-san
Medlem
Santa-san

[quote name=”this”]Kan ju döpas till bricks eller tiles :)[/quote]
Va nä, det är säkert copyright på det… 😛

Segen01
Gäst
Segen01

På just den punkten är Apple smarta.
Dom sätter ett litet i framför allt och då kan ingen stämma.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Segen01″]På just den punkten är Apple smarta.Dom sätter ett litet i framför allt och då kan ingen stämma.[/quote] Om jag skulle starta ett företag och kalla företaget för iApple så kan ingen anmäla mig alltså? Jag tror det skulle bli ganska mycket anmälningar mot mig troligen 🙂 Finns/fanns det inget radioprogram som heter Metropol i Sverige? ska inte dom också anmälas? eller är det bara ordet Metro som är registrerat? När jag läste rubriken så trodde jag först att Microsoft inte fick använda Metro i Windows 8, men det hade ju varit för bra för att vara sant 😀… Läs hela »

hubba bubba
Gäst
hubba bubba

Lego-interface

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”hubba bubba”]Lego-interface[/quote]

Ja, för lego är säkert inte upptaget 🙂 Däremot är jag ganska säker på att ingen har registrerat varumärket ”crap”..

Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Något som är än mer lustigt, är att någon kommit på att namnet är deras efter att flera år har gått. Ungefär som dom har väntat så problemet ska hinna bli större så dom skulle få en rejäl hacka för att sälja rätten att använda det. Det verkar som Microsoft inte har lust att betala det som dom begär. Konstigt är det, för namnet används av så många. Allt från tunnelbana till tidningar.

Laglorden
Medlem
Laglorden

Ubahn! 😉

fernux
Medlem
fernux

Tidningen Metro då , var inte dom tidigt ute med namnet?