Inte långt efter att brittiska CMA gått med på Microsofts potentiella köp av Activision Blizzard har affären nu gått igenom och Microsoft växer sig ännu större inom spelindustrin med några av världens med populära spelserier under bältet.

Tidigare idag gick brittiska Competition & Markets Authority ut med att man inte längre står i vägen för att Microsoft skulle förvärva Activision Blizzard. Några få timmar efter beslutet är det officiellt att affären gått igenom som förväntat och att Microsoft numera äger Activision Blizzard.

Microsoft passar på att fira sitt jätteköp med en trailer på Youtube som hyllar några av de välkända spelserier man nu är ägare av. Bland dessa hittar vi gigantiska namn som Call of Duty, Candy Crush, Diablo, Overwatch, Warcraft och fler. Dessa ingår nu i samma familj som andra massiva serier som The Elder Scrolls och Fallout som Microsoft äger efter att ha köpt upp Zenimax och på så vis även Bethesda.

I samma veva som förvärvet bekräftas det även att Activision Blizzards omtalade VD Bobby Kotick inte längre kommer sitta kvar på sin chefsposition. Kotick kommer lämna företaget vid årsskiftet och fram till dess kommer han rapportera direkt till Xbox-ledaren Phil Spencer. Exakt vart Kotick hamnar i framtiden återstår att se. Han avslutar sitt öppna brev med att nämna hur Activision Blizzard King kommer ”Bli ännu bättre som en del av Microsoft”.

Hur framtiden ser ut för Activision Blizzards spel återstår att se. Microsoft har sedan tidigare ingått avtal med konkurrenter som bekräftar att till exempel Call of Duty inte kommer försvinna från konkurrerande plattformen inom de närmsta tio åren. Hur det blir för resterande spelserier Microsoft nu äger är dock inte bekräftat. Phil Spencer nämner i sitt blogginlägg att även om man spelar på Xbox. PC eller någon annan plattform är man välkommen då ”När alla spelar vinner vi alla”. Något som kan ses som ännu en bekräftelse på att man inte planerar att segmentera marknaden genom att hålla spelserier borta från konkurrenters konsoler och plattformar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid