Call of Duty verkade ha en oklar framtid på andra plattformar än Xbox och PC skulle Microsofts köp av Activision Blizzard gå igenom. Nu har Microsoft lovat att spelserien kommer fortsätta lanseras till Playstation i framtiden.

Microsofts väldigt dyra köp av spelutvecklaren Activision Blizzard fick många att undra vad som skulle hända med spelserier som Call of Duty i framtiden. Många spekulerade att serien skulle bli exklusiv för Xbox och PC när Activision Blizzards nuvarande avtal med Sony avslutats.

Nu har Microsofts Brad Smith bekräftat i ett blogginlägg att framtida installationer av spelserien kommer att lanseras på Playstation. Även efter de nuvarande kontrakten som säkrar tre kommande titlar i serien till Sonys plattform. Detsamma ska även gälla Nintendo och deras plattformar om de önskar husera spelseriens framtida installationer. Något han anser vara det rätta för industrin.

Blogginlägget nämner även att Microsoft utvecklar fyra nya grundläggande principer för deras onlinebutik som kommer inbyggd i operativsystemet Windows. Detta för att anpassa sig till nya lagar och regelverk för konkurrens inom världen av onlinebutiker som just nu diskuteras på flera håll. Dessa principer som Microsoft ska arbeta efter ska bland annat säkerställa att alla program och applikationer behandlas likvärdigt på deras plattform. Det vill säga att ingen mjukvara ska rankas eller marknadsföras orättvist jämfört med någon annan.

Det blir intressant att se hur eller om dessa nya principer kommer att göra någon märkbar skillnad för konsumenter på Microsofts plattform.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid