Microsoft har nu släppt den första officiella betaversionen av utvecklarpaketet för sin kontrollenhet Kinect på Windows. Kinect som utvecklats för spelkonsolen Xbox 360 som en rörelseaktiverad spelkontroller har varit en stor succé för Microsoft och inte bara sålt som smör utan även använts flitigt på mindre oväntade sätt, något det öppna utvecklingspaketet nu ska främja.

Kinect har redan använts i tusentals olika projekt där flinka programmerare själva klurat ut hur de olika rörelse och ljudsensorerna i enheten fungerar. Man har skrivit sina egna program och bland annat skapat allt från Minority Report-liknande 3D-gränssnitt till att med egna rörelser styra slungan i populära mobilspelet Angry Birds.

Microsoft lovade tidigare i år att man skulle släppa en Kinect SDK (Software Development Kit) för sitt Windows-operativsystem. Detta skulle betyda att man fick fullständig insyn i hur Kinect-fungerar och hur man skriver sina egna program för Windows-plattformen. Vilket givetvis ökar sannolikheten att vi får se ännu fler grymma modifieringar av spelkontrollern som redan sålt i över 10 miljoner exemplar.

Nu har Microsoft rullat ut den första betaversionen av Kinect SDK för Windows och även om man påpekar att betaversionen inte nödvändigtvis är helt kompatibel med den fullfjädrade versionen som kommer senare i år så är detta ett steg i rätt riktning. Betaversionen ger stöd för skelett spårning (2 människor samtidigt), råa dataströmmar för färger, ljud och djupavläsning samt tekniker för att filtrera bort ej önskvärda ljud.

Kinect SDK för Windows finns i 32- och 64-bit versioner och väger in på 22MB. Det krävs att man använder sig av Windows 7 och Visual Studio 2010. 

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
langctrlSwedish BerserkPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote]Microsoft släpper beta av [b]Kincet[/b] SDK för Windows[/quote]
Oj en till ny produkt? 😛 :-* 😀

Skämt å sida, vi får se hur det skiljer sig från opensource-alternativen…

Svensken
Medlem
Svensken

Känns nästan givet att Windows 8 får Kinect stöd nu. Tänker på det nya gränsnittet där.

ctrl
Gäst
ctrl

Tekniken må vara intressant i labbmiljö, men jag vill fortfarande inte stå som en vevande tok i mitt vardagsrum.
Okej, jag erkänner att jag har en wii, men de spelen jag har på den kräver inte att jag står upp eller vevar som en tok.
Små enkla rörelser räcker fint, samt att jag helst vill vara stationär i min recliner.

lang
Medlem
lang

ctrl sitt ner då!