Microsoft har en lång uppförsbacke att ta sig över på smartphonemarknaden och med Windows Phone 7 väntas man inte lägga några fingrar emellan för att plocka tillbaka värdefulla marknadsandelar. Microsofts storsatsning ser nu ut att bli en guldklimp för svenska företaget och musiktjänsten Spotify.

Microsofts vd Steve Ballmer presenterade tidigare idag tillsammans med Daniel Ek, vd och grundare av Spotify, ett gemensamt samarbete för att integrerade Spotifys musiktjänst i Windows-plattformen. Redan idag lanseras en Windows Phone 6-version av Spotifys musikklient, samtidigt som företagen arbetar på en skräddarsydd version för det kommande Windows Phone 7-operativsystemet, en plattform som väntas presenteras nästa vecka.

”Vi är väldigt glada över att i nära samarbete med Spotify kunna erbjuda musikupplevelser av högsta kvalitet på Windows-plattformen – med Windows 7 och Windows phone 6 idag och på Windows Phone 7 inom en snar framtid”, säger Steve Ballmer, Microsofts vd.

Spotify för Windows Phone 6 finns från och med idag att ladda ner på Microsoft Markeplace men den version som väntas anlända för Windows Phone 7 ska bli djupare integrerad med Microsofts plattform, både design och funktionsmässigt. Ett samarbete som redan påbörjades med Windows 7-versionen av Spotify.

Läs mer på Spotifys blogg.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid