Mjukvarujättens nya maskininlärningsplattform Captionbot kan analysera bilder du visar upp, och kan med blandad framgång se vad de föreställer.

Maskininlärnig och artificiella neuralnätverk är just nu frontlinjen inom AI-forskning; genom att analysera information i flera lager och arbeta på ett sätt som är inspirerat av biologiska hjärnor kan modern AI successivt ”tränas upp” för olika sysslor, snarare än att behöva hårdkodas för en specifik uppgift.

Captionbot lär sig från vad den ser

Microsoft är ett av de företag som utforskar olika användningsområden för modern AI, och har på sistone låtit allmänheten vara med och testa vad systemen går för. Nu har aktören släppt en AI för bildigenkänning, Captionbot, som kan analysera uppladdade bilder och försöka gissa vad de föreställer.

Vi testade några av våra egna bilder, och resultatet är än så länge minst sagt blandat – Captionbot verkar inte riktigt ha fått kläm på VR-glasögon eller vattenmeloner ännu. Med det sagt är den här typen av AI tänkt att lära sig efter hand, i takt med att den får analysera mer data.

Lyckas Captionbot bättre med dina bilder? Tjänsten är öppen för test via en egen hemsida ifall du vill ge det ett försök!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid