MK802 är en Android-enhet som står ut lite från mängden. I formen av ett USB-minne hittar vi en systemprocessor på 1,5 GHz, 512MB RAM, 4GB lagring och den senaste versionen av mobila operativsystemet Android. Enheten pluggas enkelt in i din dator eller TV med hjälp av HDMI eller USB.

MK802 bygger kring systemprocessorn AllWinner A10 som använder sig av Cortex-A8 arkitekturen parat med den välrenomerade grafikdelen Mali-400MP samt 512MB RAM. Processorn är enkelkärnig och jobbar i 1,5 GHz men det ska finnas beräkningskraft nog för att spela upp 1080p material över enhetens mini-HDMI-utgång.

Det finns 4 gigabyte integrerat lagringsutrymme som kan uttökad med hjälp av ett microSD-kort, samtidigt som man kan strömma data till och från enheten över 802.11g WiFi. MK802 mäter endast 8,8 x 3,5 x 1,2 cm och väger 200 gram.

Spännande är också att enheten skeppas med Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Flinka användare kan om de vill ladda in olika Linux-distributioner genom MicroSD-läsaren.

MK802 som nu börjat säljas från bland annat AliExpress för 74 dollar, motsvarande 600 svenska kronor, tillverkas som väntat i Kina. Den modell som hittas på AliExpress verkar något nedskalad med en 1,0 GHz processor och Zero Devices som lanserat en snarlik modell, Z802, men med 1,5 GHz processor har redan sålt slut sin första laddning enheter.

MK802 ser ut att bli en intressant budgetlösning att jämföra med norskutvecklade CottonCandy vars än mer kraftfulla Android-USB-enhet bland annat nyttjar en dubbelkärnig Cortex-A9 processor och överlag erbjuder trevligare funktioner. Men då mer än fördubblas också prislappen.

Källa: CNX-Software, Zero-Devices


7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
EverstuffLotta2svartlockmurakBirks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
calathea.
Gäst
calathea.

Spännande, men vad används den till?

Birks
Medlem
Birks

Göra en dum tv smart?

Murak
Medlem
Murak

Känns som en Raspberry Pi men med högre specs, även om dom är riktade mot olika marknader. Det borde ju gå att använda den som low-spec PC om man skulle vilja det, men som bärbar mediaspelare kanske den passar bäst. Kul att det kommer fler ”lågprisdatorer”.

Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

Intressant, såna lösningar är alltid trevliga så länge prislappen är rimlig.
Men en fråga, rubriken säger Cortex A10 men artikeln säger Cortex A8.

Lotta2
Gäst
Lotta2

[quote name=”svartlock”]Intressant, såna lösningar är alltid trevliga så länge prislappen är rimlig.
Men en fråga, rubriken säger Cortex A10 men artikeln säger Cortex A8.[/quote]

A10 är vad kretsen heter och bygger på Cortex A8. Någon Cortex A10 finns inte vad jag vet.

Everstuff
Gäst

Nu har vi fått in MK802 III till försäljning.

Everstuff
Gäst

[quote name=”Everstuff”]Nu har vi fått in MK802 III till försäljning.[/quote]
http://everstuff.se