Framåt slutet av 2020 avtäckte Cooler Master processorkylaren ML360 Sub-Zero som tagits fram tillsammans med Intel. Nu har tillverkaren bekräftat att den termoelektriska kylaren med sikte lägre än rumstemperaturer kommer att lanseras om cirka två veckor.

I november förra året visare Cooler Master och Intel tillsammans upp processorkylaren Masterliquid ML360 Sub-Zero. Denna tar ett traditionellt slutet vattenkylningssystem och kombinerar denna med en termoelektrisk kylning i ett och samma paket.

Processorkylaren som är framtagen just för Intel-processorer uppges kunna pressa ner temperaturerna hos Intels tionde och elfte generations Core-processorer ordentligt. De två företagen har siktet inställt på temperaturer lägre än rumstemperatur.

Nu har Cooler Master bekräftat att processorkylaren kommer att finnas tillgänglig att köpa från och med den 25 februari. I Sverige kommer den finnas tillgänglig hos återförsäljarna Inet, Webhallen och Proshop med en prislapp på 3 999 kronor.

Enheten har utformats på så vis att den slutna vattenkylaren inte kyler själva processorn. Kylarens jobb är istället att kyla den termoelektriska kylanordningen som både kan trycka ner processortemperaturer men som också brukar ordentligt med ström och utvecklar egen värme. Strömförbrukningen hos den termoelektriska kylarlösningen ligger på upp till 200 W.

Hur pass detta nya kylarkoncept startar någon slags trend hos tillverkare eller blir en ny standard för den som vill överklocka sin processor till en aggressiv nivå återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid