En spelkonsol behöver inte bara vara stationär under TV:n där hemma – det menar moddaren Eddie Zarick, som byggt en ”bärbar” Xbox One S.

Eddie Zarick har tidigare gjort sig känd på Youtube för sina modifierade spelkonsoler, där han bland annat fått mycket uppmärksamhet för ett portabelt system som kombinerar en Xbox One och en Playstation 4 med en gemensam skärm, i ett format i stil med en bärbar dator.

Zaricks senaste projekt kommer istället i form av Microsofts senaste variant av Xbox One, den mer slimmade Xbox One S som lanserades nu i månaden. Likt tidigare skapelser har konsolen byggts in i en portabel enhet med inbyggd skärm, hämtad från en 19-tums TV från Samsung med 720p-upplösning.

Enligt skaparen föll valet på en mindre och lägre upplöst skärm för att kunna göra konsolen mer portabel – systemet är märkbart mindre och lättare än sin föregångare, där första generationens Xbox One fick en liknande behandling. Xbox One S-varianten levereras med en extra fjärrkontroll till TV:n, och om så önskas kan du även koppla in den i en separat skärm eller TV via HDMI-utgången på baksidan.

Konsolen har dock inget batteri utan behöver kopplas in i vägguttaget när du spelar, så enheten är inte bärbar i samma bemärkelse som en vanlig bärbar dator. Den inbyggda skärmen gör det dock lite lättare att ta med konsolen i väskan och spela var som helst där det finns tillgång till ström.

Zarick säljer den portabla konsolen på sin hemsida, men det blir ingen billig investering. Skickar du in din egen Xbox One S för att få den ombyggd kostar modifikationen 1 195 dollar, eller strax över 10 000 kronor – vill du att en konsol med 500 gigabyte lagring ska ingå kostar det ytterligare 300 dollar.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid