När kommersiella chassin inte räckte till byggde Lukasz Dyjakon sitt eget. Resultatet är en liten och kompakt gamingdator, men med fullt stöd för SLI.

De som uppskattar kompakta, men ändå kompletta, speldatorer kan med fördel hämta inspiration från Lukasz Dyjakon, en moddare och IT-konsult från Australien. Med sitt senaste bygge har han klämt in dubbla fullstora Geforce GTX 1080 i en volym på endast 9 liter. Enligt skaparen är det här världens minsta chassi med stöd för SLI med fullstora grafikkort.

SLI på rekordliten volym

Projektet, som ännu är namnlöst, bygger kring Intels Skylake-plattform i ett helt egenkonstruerat chassi. Hjärtat i systemet är en Intel Core i7-6700K i ett Asus Maximus VIII Gene, med 32 gigabyte DDR4-minne. Till det hör sedan dubbla SSD-enheter, varav en Samsung 950 Pro via M.2 och en Sandisk Ultra II via SATA. Ett platt FSP-nätaggregat på 700 watt står för strömförsörjningen.

Specifikationer 
CPUIntel Core i7-6700K
ModerkortAsus Maximus VIII Gene
KylareNoctua NH-L9i
Grafikkort2 x Geforce GTX 1080 Founders Edition
NätaggregatFSP 700W
LagringSamsung 950 Pro 256GB
Sandisk Ultra II 1TB

Paradnumret är de två Geforce GTX 1080-grafikkorten som monteras på andra sidan moderkortsplåten. Dessa ansluts sedan med hjälp av riserkablar (PCIe-förlängare).

Hela systemet är luftkylt av tre fläktar i fronten. Grafikkorten hämtar sitt luftflöde från ventilationshål i chassits sida, medan processorn använder en lågprofilskylare från Noctua.

I nuläget är systemet avsett för eget bruk, och finns inte till salu. Dyjakon menar dock att flera chassitillverkare ska ha kontaktats om eventuell massproduktion. Att en liknande lösning förr eller senare hittar ut i butik är därmed ingen omöjlighet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
martinotRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Medlem
Robert

Hittar inte länk till er källa? Vill se om det möjligtvis finns mer info o bilder på bygget.

martinot
Medlem
martinot

Är ingen fan av SLI, men riktigt snyggt bygge både tekniskt och estetiskt.