Motorola Droid RAZR är nu efter gårdagens läcka officiellt lanserad, och kommer med mer godbitar än vad man först kunnat tro. Telefonen kommer med en 1,2 GHz tvåkärnig-SoC, en 4,3″-skärm på 540 x 960 och blir den tunnaste smartphonen fram till idag då den mäter endast 7,1 mm.

Motorola Droid RAZR vi skrev om igår kväll blev mer imponerande än vad vi först anade när vi lade ögonen på den. Telefonen kommer med en 4,3″-qHD Super AMOLED-skärm på 540 x 960, med stryktåligt Gorilla Glass ovanpå. Som om inte det räckte, har man även täckt baksidan med kevlar-fibrer för att göra telefonen mer reptålig. RAZR kommer med en tvåkärnig SoC klockad till 1,2 GHz, som vi tror är TI OMAP 4460 precis som Galaxy Nexus kommer att använda sig av. Om så är fallet kommer även den här att få PowerVR SGX540-grafik. RAZR får även 1 GB internminne.

Den nya smartphonen från Motorola får en 8-megapixel kamera som ska kunna spela in film i 1080p, och kommer med 16 GB internminne som kan utökas med ytterligare 16 GB med ett microSD-kort. Det mest uppseendeväckande är måttet på 7,1 mm och att man trots detta fått plats med ett 1 800 mAh-batteri. LTE-stöd, eller det som kallas för 4G kommer även det att finnas i Motorolas nya skapelse.

razrMotorola ska även inkludera sin mjukvara SmartActions som ska se över telefonens batterianvändning. Bland annat ska det kunna stänga av Bluetooth när man kommer hem och klocka ned systemprocessorn när man pratar i telefon. RAZR kommer att ha stöd för Motorolas egna Lapdock 100 och Lapdock 500, som i princip förvandlar telefonen till en dator.

Motorola Atrix i sin laptop docka

Med RAZR lanserar man även en ny molntjänst som kallas för MotoCast. Det ska kunna streama film, foton, dokument och musik direkt från din laptop till din Motorola-smartphone. Amerikanska teleoperatören Verizon ska börja ta emot förbeställningar på Motorola Droid RAZR den 27:e oktober för att sedan bli tillgänglig i November. Vi hoppas verkligen att den här modellen även kommer till Sverige inom en snar framtid också, men det är ingenting vi kan bekräfta i dagsläget.

Läs mer om Motorola Droid RAZR på tillverkarens hemsida.

Relaterad nyhet:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Dry_IceAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jag gillar denna skarpt! Hoppas den kommer till Sverige.

Anton Karmehed
Admin

Ja det här var faktiskt en riktigt trevlig skapelse. Tyvärr känns det som att man riskerar att hamna i kläm mellan dagens generation och morgondagens, bokstavligt talat. Galaxy Nexus kommer sätta ribban med 720p skärm på Android-marknaden och även dyka upp med Ice Cream Sandwich. Men jag gillar skarpt Motorolas tänk med intelligenta strömsparfunktioner och även designen samt övriga hårdvaran. Förutom skärmen, som faktiskt känns riktigt lovande även den, är specifikationerna lite bättre än Galaxy Nexus sett till kamera och batteri. Ska bli riktigt intressant att kika närmare på RAZR i alla fall! PS. Lade även in en extra bild… Läs hela »

Dry_Ice
Medlem
Dry_Ice

Fan då…

Nyligen köpt en galaxy s2 och känner mig redan missnöjd. Har alltid gillat motorola…

fan fan