Motorola rider på svallvågorna av Nokias nya Lumia-lansering och presenterar tre nya Android-telefoner där man precis som ryktena avslöjat satsar på högupplösta skärmar och en kraftfullare Snapdragon S4 processor. Toppmodellen Razr Maxx HD stoltserar med ett rejält batteri och lovar 32 timmars batteritid.

Motorola Razr M, Razr HD och Razr Maxx HD heter den trio av Android-telefoner som Motorola nu släpper lös på marknaden och modellerna har flera likheter med varandra. Qualcomms populära Snapdragon S4 processor med dubbla CPU-kärnor på 1,5 gigahertz samt Adreno 225 grafikkrets är hjärtat i telefonerna. Vi hittar även Android 4.0 Ice Cream Sandwich installerade på enheterna med en uppdatering till Android 4.1 ”Jelly Bean” är planerad.

Motorola Razr M har en 4,3 tum stor skärm med qHD-upplösning medan Motorola Razr HD och Maxx HD får en 4,7 tums skärm med HD-upplösning på 720 x 1 280 pixlar. Alla skärmarna använder sig av PenTile-teknik. Andra noterbara specifikationer är 1 gigabyte internminne, stöd för LTE (4G), en åttamegapixel kamera, samt stöd för microSD-kort. Instegsmodellen kommer med 8 gigabyte lagringsutrymme, Razr HD får 16 gigabyte medan flaggskeppet Maxx HD får hela 32 gigabyte.

Den trots allt mest intressanta med Motorolas lansering är fokuset på batteritid där Razr M får ett batteri på 2 000 milliamperetimmar och specificeras till 20 timmars blandad batteritid. Razr HD får ett batteri på 2 530 milliamperetimmar och en uppskattad batteritid på 24 timmar medan Maxx HD med sitt batteri på 3 300 milliamperetimmar lovar upp till hela 32 timmars batteritid vid blandad användning – marknadsledande enligt Motorola. Trots sitt rejäla batteri mäter Razr Maxx HD endast 9,3 millimeter i profil och har en vikt på 157 gram, lillebror Razr HD mäter 8,4 millimeter i profil och väger 146 gram.

Priser och specifikt lanseringsdatum är inte satt men Motorola säger att trion ska finnas på marknaden innan julhandeln, vi hoppas förr istället för senare.


Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Patrik666SannasusAndreas GAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Innan julhandeln, dom måste skoja.
Då har ju intresset svalnat helt.
Det är något Apple är bra på, lansering/leveranstid

Mycket bra att dom satsa på ett STORT batteri och förhoppningsvis lanserar båda modellerna samtidigt så det inte blir som med första Razr Maxx.
Imponerande tunnhet med sånt batteri.
Amoled?

Medlem

De misslyckades ju totalt med uppdateringen på Razr som påstods komma tidigt Q1. Ännu har ingen uppdatering dykt upp på min idag ganska gamla mobil.
Vi får ju hoppas de rycker upp sig och levererar Jelly Bean som de säger nu. ”Nya Motorola” som de sa på eventet idag.

Andreas G
Medlem

När 32h batteritid är imponerande förstår hur man hur det gått utför med just batteritiden på sistone. :-/

Sannasus
Gäst
Sannasus

Jag har haft min Razr sedan mellandagarna och var jättenöjd med den till jag fick ICS uppdateringen. Då blev den jätteseg. Fick avinstallera en massa appar och nu måste jag starta om den lite då och då för att att få upp farten igen. Men jag älskar skärmen så jag är ändå sugen på en ny, speciellt då en Maxx med lite mer batteritid. Fina skärmar och en massa datatrafik tär ju på batteriet. Telefonerna med batteritid på en vecka var ju inte direkt uppkopplade hela tiden. Man får ju jämföra dagens telefoner med en liten laptop och hur lång… Läs hela »

Patrik666
Gäst
Patrik666

Jag köpte en razr maxx 2 veckor sedan
luren är grymm på alla vis MEN MEN så förfan uppför ICS uppdateringen!! uppdatera inte!
Batteriet håller 1 dag nu! man får ladda på natten
Om du googla på razr maxx o battery så får du upp massa disskutioner både sverige o Usa där ics har pajat lurens batteri tid totalt!
kul köpa en lur med dubbelt batteri jämfört med iphone för att sedan märka att skiten ändå bara håller 1 dag