Motorola Xoom var den första surfplattan på marknaden med Googles tabletoperativsystem Android 3.0. Men försäljningssiffrorna var allt annat än lysande och Motorola har sedan dess blivit uppköpta av Google själva. Nu dyker det upp bilder som sägs porträttera efterträdaren till Xoom och denna gång i ett mindre format på runt 7-tum.

Motorola Xoom 2 eller vad vi ska kalla enheten ser ut att få en estetisk design som till viss del påminner oss om Acer Iconia med sin avsmalnande långsida. Om detta tillsammans med en mer avlång design är tillräckligt för att undvika eventuella mönsterpatent låter vi vara osagt, men plattan skiljer sig åtminstone en del från sin föregångare.

Motorolas vd Sanjay Jha har tidigare avslöjat att företaget arbetat med en mer slimmad och portabel surfplatta och bilderna ser ut att stärka detta då enheten ser förhållandevis liten ut. Enligt TheVerge som publicerat bilderna ska surfplattan vara märkt med Motorola – inte en fullständig självklarhet efter Googles uppköp – samtidigt som vi hittar utgångar för både Micro-USB och Micro-HDMI.

xoom2

Tidigare rykten har talat om att nästa generation av Motorola Xoom skulle utrustas med Nvidias fyrkärniga systemprocessor Kal-El (Tegra 3). Men om detta stämmer och om det är denna mindre modell man i så fall syftar på är högst oklart.

I övrigt finns det närmast ingen information att tillgå för Motorolas nya surfplatta. Det enda vi nog kan vara ganska säkra på är att vi hittar Googles Android-operativsystem under skalet.

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid