Motorola börjar närma sig sin andra stora produktlansering på surfplattsmarknaden och det har tidigare ryktats om två modeller av Motorola Xoom 2 – som vi väljer att kalla den. Något som nu bekräftats i bilder med en mindre 8,2 tums modell flankerad av en större 10,1 modell. Enligt uppgifter ska den mindre modellen kallas Xoom 2 Media Edition och båda drivs med Android 3.2.

Motorola har inte delgett några detaljer kring sina nya surfplattor i övrigt men de sägs komma med en tunn profil på 9,2mm och med ett eget – troligtvis väl medvetet – formspråk som skiljer sig mot övriga rektangulära surfplattor. Till skillnad mot exempelvis Apple iPad satsar Motorola på avsmalnande långsidor, något vi senast såg på Acer Iconia.

xoom23

Surfplattorna ska vara utrustade med gorillaglas över sina skärmar smat komma med en 5 megapixelkamera på baksidan. Även Micro-USB, Mini-HDMI utgångar samt stöd för LTE (4G) nätverk ska vara med på specifikationslistan.

Det är ännu oklart om Motorola kommer att sjösätta båda modellerna på marknaden. De ska båda utvecklas under namnet Fleming och minst en av dem bör dyka upp någon gång under hösten.

xoom22

xoom24Källa: Engadget

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid