Small preview imageFör två år sen så bestämde sig Mozilla för att flytta några element i webbläsaren Firefox till en separat organisation, som tillät att de helt kunde fokusera på projektet framför dom. Mozilla har nu bestämt sig för att göra likadant med deras e-mail-klient Thunderbird. Medan Firefox har blivit en stor succé som tagit mer än 20% av webbläsarmarknaden så har Thunderbirds utveckling fått stå lite i skymundan. Steget kommer att dedikera fler programmerare på fulltid till open source-klienten, men bland annat så kommer mer pengar kommer användas till att anställa fler folk för att jobba på Thunderbird.

Ett av det första och viktigaste stegen som Mozilla tänker ta är att göra det enklare för utvecklare att skapa insticksprogram till Thunderbird. Några av insticksprogrammen som är i fokus just nu är Webmail, som tillåter nerladdning av e-mail från webb-baserade e-mailkonton (som t.ex. Hotmail, Yahoo!, Gmail, Lycos, mail.com, AOL, etc.) och Enigmail, vilket gör det möjligt att kryptera och autentisera e-mail genom GNU Privacy Guard (GnuPG).


Det finns redan en massa insticksprogram idag, och det kommer fler hela tiden.


Överlag så var detta ett steg som vi förväntade oss, men framförallt hoppades på. Allt vi behöver göra nu är att luta oss tillbaka och njuta av åkturen, i alla fall de 5 miljoner av oss som redan använder Thunderbird. En siffra som ser ut att öka om Mozilla sköter detta bra.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid